Sezon na rabarbar jeszcze trwa i naprawdę warto z niego skorzystać. Świetne są zwykłe rabarbarowe dżemy, ale też takie z różnorodnymi dodatkami. Wśród nich szczególnie dobrze sprawdza się róża. Bardzo pasuje do rabarbaru i podkreśla jego smak. Dżem nie...
Biszkoptowy wilgotny spód przełożony dżemem agrestowo - różanym z masą agrestowo - śmietanową tworzy idealne letnie, bardzo lekkie ciasto. Kostka agrestowo - różana jest niesamowita, to idealne połączenie delikatnie kwaśnej owocowej masy z biszkoptem a...
Dżem agrestowo - różany, to ciekawy mariaż kwaśnego agrestem, który zawiera dużo pektyny i bardzo łatwo zrobić z niego domową dżemoladę i bardzo aromatycznych płatków róż. Dżem w którym płatki róż zatopione są w agrestowym puree jest świetnym dodatkiem...
Lato się kończy a ja nie robiłam jeszcze sernika na zimno. Nadrabiam więc zaległości wykorzystując przypadkowo kupiony dżem agrestowo-kiwi. Fajnie sprawdził się w masie serowej, bo dzięki niemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie b...
Moje motto to powinno być: potrzeba matką wynalazków. Dziś śniadanie, ale to jakie! Sama nie wiem co mnie podkusiło.Placki z muesli.Składniki:5 łyżek muesli (ulubionego)1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka słonecznika łuskanego1 łyżka migdałów1 łyże...
Dżem agrestowo-truskawkowy Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 28 lipca 2014 r. Uwielbiam lato, bo co chwila rozdaje nam pyszne i zdrowe dary natury, poza tym mamy wakacje i wolność. Owoce lata kocham z różnym natężeniem. Jeśli chodzi o agrest, bo ...
Jadłam kiedyś konfitury agrestowo-truskawkowe, ale szczerze mówiąc nie smakowały mi zbytnio. Postanowiłam pójść o krok dalej i zastąpić truskawki malinami. I efekt okazał się przepyszny. ;)Galaretka malinowo-agrestowaSkładniki:1 kg dojrza...