Bardzo prosta i smaczna szarlotka z mieszanki mąk bezglutenowych. Mąki mieszamy, łączymy z tłuszczem i wylepiamy foremkę. Nadzienie z poszatkowanych... Czytaj dalej
Jesienna przystawka w formie słodkiego deseru. Gruszki krótko obsmażam w mieszance miodu akacjowego, masła, soku z cytryny i likieru brzoskwiniowego.... Czytaj dalej
Suszenie, to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności. Włosi od lat suszą pomidory w gorących promieniach południowego słońca, następnie zalewają... Czytaj dalej
Dostałam od wujka/sąsiada miękkie, mocno dojrzałe pomidory takie wyhodowane z nasion, zebrane z własnej szklarni. Właśnie takie owoce, są... Czytaj dalej
Zdrowe ciasto gryczane z cynamonem, imbirem i sporą porcją startej cukinii. Ciasto jest bardzo aromatyczne i świetnie smakuje. Piekłam w... Czytaj dalej
Lekko słodka sałatka z owocami lata. Tutaj, najbardziej sprawdza się sałata strzępiasta, dzikie jeżyny, maliny oraz winegret na bazie płynnego... Czytaj dalej
Pyszny, letni deser na zimno z greckiego jogurtu i słodkiej śmietanki. Smak jogurtu, przełamałam musem owocowym ze słodkich nektarynek. Proporcje... Czytaj dalej