Po bardzo długiej przerwie dziś proponuję bardzo smaczny deser. Do jego zrobienia potrzebujesz tylko 4 składniki. Lekki i ładnie się prezentujący. Polecam. Składniki: Figi Serek ricotta Orzechy włoskie, laskowe, ziemne, migdały bez skórki Miód płynny F...
Dzień dobry, Z cyklu migawki. Rano siedzę sobie z herbatą, przeglądam codzienną porcję literatury (akurat robię kwerendę o olejku ylang ylang w kontekście menopauzy),...
Miękki, bananowy, słodziutki, w sam raz i do kawy, i jako drugie śniadanie. I oczywiście błyskawiczny! Z masłem orzechowym - cud, miód i orzeszki! Przepis odErvegan.Składniki:3-4 bardzo dojrzałe banany4 łyżki oleju słonecznikowego lub kokosowego2...
Dzień dobry, Stali czytelnicy bloga wiedzą, że zazwyczaj w okolicach czerwca czekam niecierpliwie na 10 dni w roku, kiedy można zebrać owies w fazie...
Kutia to tradycyjna potrawa polskiej kuchni kresowej. W Polsce często przyrządzana na Lubelszczyźnie, Białostocczyźnie i w województwie podkarpackim. Jadana głównie w okresie bożonarodzeniowym, stanowiła jedną z potraw na wigilijnym stole.Zwyczajowo pr...
Jesień ma wiele smaków i kolorów, ale na pewno na czele rarytasów stoją jabłka i wszelkiego rodzaju orzechy. Orzechy zazwyczaj wrzucam na suchą patelnię i krótko prażę dla chrupkości i aromatu. Tym razem jednak dodałam też pokrojono drobno jabłko oraz ...
Dzień dobry! Mam dla Ciebie dobrą i pilną wiadomość! Dostępny jest już owies w fazie mlecznej! To fantastyczny tonik nerwowy, dostępny jedynie przez około...
Naleśniki razowe są pożywniejsze, niż pszenne, a dodatki czynią je dodatkowo odżywczymi. Mogą z powodzeniem stanowić danie obiadowe, deser lub potrawę kolacyjną. Z chęcią zjadają je nawet dzieci.Składniki wystarczają do przygotowania 8 naleśników. Do i...