Połączenie bananów i wiórków kokosowych sprawdza się nie tylko na śniadanie. Świetnym tego przykładem jest koktajl czekoladowy - idealny na przekąskę.
Do przygotowania użyłam
- Szklankę maślanki (oczywiście może być też jogurt)
- Łyżkę cukru brązowego
- 1 średni banan
- 3 czubate łyżki kakao gorzkiego (można też użyć zwykłego słodkiego, wtedy nie używamy już cukru)
- 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie jest intuicyjnie proste – miksujemy wszystko razem - blender jest oczywiście najlepszy.
3 minuty i gotowe!
Jeśli ktoś, tak jak ja, jest miłośnikiem czekolady i kokosów, ten koktajl to niebo w gębie :)
Chcecie być na bieżąco z tym co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko? Zapraszam do polubienia strony na Facebooku
TUTAJ