Sześćdziesiąte urodziny wymagają wyjątkowego świętowania. Tort zawsze jest na czasie, tym bardziej jeśli jest wyrazem zainteresowań jubilata. Ten tort to warstwy waniliowego biszkoptu skropione szczodrze likierem cytrynowym, pr...
Beza to bardzo słodki wypiek, jego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lo...
Dzisiaj słodziutko, malinowo- bezowo. Zapraszamy po nasz przepis na pyszne bezy.Składniki:białka jaj 2sztcukier kryształ 240gszczypta solidodatkowo: kawa rozpuszczalna, dowolny krem do przełożenia bez (u nas bita śmietana z gotowym kremem malinowym)Wyk...
Czekoladowo tutaj ostatnio. Pewnie domyślasz się, że sprawcą jest zbliżający się dzień Zakochanych, czyli Walentynki. W każdym z ostatnich czekoladowych wpisów przedstawiałam przepisy na słodkości, w których zastosowałam różne zamienniki cukru. ...
Ptysie z kremem bezowym. Tradycyjne ciasto parzone przygotowane jak na ptysie, eklery, groszek ptysiowy lub karpatkę. Deser przełożony kremem na bazie włoskiej bezy, a całość obficie oprószone cukrem pudrem. Deser bardzo prosty i szybki do przygotowan...
Na zimno dlatego, że świetnie smakują po wizycie w lodówce ;) Kruche, włoskie bezy przełożone malinowym kremem z białą czekoladą na bazie mascarpone. Kompletnie niczego im nie brakuje. Bardzo polecam!Składniki (na 2 blaszki):BEZY*:5 białek280 g cukru p...
Sezon na letnie owoce właśnie się zaczyna, więc korzystając z okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z ...