Po długiej przerwie udało mi się dołączyć do Piekarni Amber. Tym razem z innymi blogerami piekliśmy bułki z dodatkiem ziemniaków. U mnie przepis trochę zmieniony, to wynik mojego gapiostwa, po prostu nie doczytałam dobrze składników. Na szczęśc...
W piekarni Amber zawitały letnie klimaty, bo tymczasem pożegnaliśmy chleby i kontynuujemy temat lżejszego pieczywa. Propozycja na lipcowe nasze wypiekanie pochodzi od Niki, która prowadzi blog –Gotuj zdrowo! Guten Appetit!. Wybrała dla nas przepi...
Drodzy Piekarki i Piekarze, lipiec mamy! Letni ten miesiąc kojarzy mi się z dojrzałym i upalnym czasem. Wszystko nowe w przyrodzie już za nami, lipy przekwitły i pora na przetwory i zapasy. W naszej Piekarni letnie klimaty, bo tymczasem ...
Proste, domowe bułeczki, które można zagnieść wieczorem, wstawić na noc do lodówki, a rano tylko posmarować ryżową pastą i upiec. Są miękkie i puszyste, z chrupiącą skórką, która przypomina futro tygrysa, stąd nazwa
Pyszne bułeczki przygotowane na bazie ciasta, które jest idealne do upieczenia chałki. Ciasto po upieczeniu jest bardzo puszyste i delikatne, słodko-słone, i cudownie smakuje z kruszonką. Namawiam Was do ich zrobienia,są wspaniałe
Szczerze muszę napisać, że bardzo lubię to połączenie. Kozi ser z czerwoną cebulą na pysznej mięciutkiej bułce to bardzo udane połączenie. Upieczcie koniecznie,nie będziecie żałować. ciasto : 850 g mąki pszennej 400 g serka homogenizowanego 4 j...
Przepis nabułeczki drożdżowe sojowo — serowe pozwoli urozmaicić smak tego standardowego produktu śniadaniowego. Przepis nabułeczki drożdżowe sojowo — serowe 450 g mąki pszennej 650, 200 ml ciepłej wody (ok. 37–42 ºC), 50 ml oleju rzepakoweg...
Ostatnio zajęłam się pieczeniem pieczywa głównie bezglutenowego, dziś postanowiłam upiec bułeczki z mąki pszennej. Małe, pulchne, okrąglutkie i puszyste Skupuje różne mąki, eksperymentuje i ani się obejrzałam a musiałam wygospodarować osobną szufladę w...