Placki ziemniaczane z serkiem i wędzonym łososiem Wykwintne i eleganckie. Placki ziemniaczane z serkiem i wędzonym łososiem to niebanalna wersja klasycznych placków ziemniaczanych. Wystarczy świeżo usmażone jeszcze gorące placki posmarować kremowym ser...
Ogórek faszerowany twarożkiem i wędzonym łososiem Efektowna przekąska na przyjęcia. Ogórek faszerowany twarożkiem i wędzonym łososiem jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Ciekawie prezentuje się na talerzu. Świeży ogórek faszerowany to pyszna pr...
Sezon na szparagi jeszcze trwa. Póki możemy cieszyć się ich wyjątkowym smakiem próbujmy różnych potraw w kuchni. Moją ulubioną jest kremowa zupa z białych szparagów, która nasyca i wyjątkowo smakuje. Pamiętajmy, że szparagi wspomagają oczyszczanie orga...
Wyprawa na drugą stronę Wisły zajmuje mi najczęściej pół dnia. No bo najpierw po szparagi im wcześniej, tym lepiej. Wynoszą wtedy dopiero co zebrane z pola. Cieniutkie i chrupiące. Proszę od razu parę pęczków, wyciągam spod gumek szparag...
Zwykle jem zielone szparagi. Odłamuję końcówki, wrzucam na chwilę do wody i zajadam. Białymi gardziłam konsekwentnie, do czasu aż zrobiłam z nich krem. Warto się trochę pobawić z obieraniem, bo taki krem to prawdziwa rozkosz. Wybierajcie ...
Zupa krem ze szparagów z wędzonym łososiem to wersja zupy szparagowej, którą wreszcie uznałem za dobrą. Miałem kilka podejść do kremu ze szparagów, ale niezbyt udanych. Ta zupa jest naprawdę prosta i ma bogaty zestaw smaków. Przy kremie ze szparagów mo...
Zazwyczaj do szparagów używa się białego wina ale miałam przeczucie, że do białych czerwone wino będzie pasować. Składniki: pęczek białych szparagów masło 200 ml czerwonego wina małe grzanki liście ruccoli parmezan Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe ko...