No to mamy kolejny pomysł na szybki "śmietnikowy" obiad,
wyjmujemy wszystko co mamy w lodówce, kroimy, gotujemy, mieszamy
i najlepsze... ZAJADAMY!!!
Składniki:- 250-300 g kiełbasy np. podwawelskiej
- 1 łyżka smalcu
- 1 biała cebula
- 1 czerwona cebula
- 2 kolorowe papryki
- 2 marchewki
- 1 mała cukinia
- 1 puszka ciecierzycy konserwowej
- 400-500 ml przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- chili (świeża/w płatkach/w proszku)
Przygotowanie:
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu, gdy się zarumieni dodać białą cebulę pokrojoną w kostkę i czerwoną pokrojoną w półplastry. Smażyć, aż cebulka się zeszkli. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić jeszcze około 3 minut. Do garnka wlać wody, tak by przykrywała dno i włożyć pokrojoną w kostkę cukinie, a także marchew (pokrojoną w plasterki. Następnie przełożyć zawartośc patelni do gotujących się warzyw i gotować pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i ciecierzycę, doprowadzić do zagotowania oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną potrawkę podawać z np. z ryżem. SMACZNEGO!!!