Ciacho bardzo proste w przygotowaniu,
bo jedyne co musimy zrobić to:
ugotować budyń, wymieszać z masłem i rozpuścić galaretki :D
Składniki:- 2 opakowania biszkoptów
- 2 galaretki (żółta i czerwona)
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
- 250 g masła/margaryny
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 4 żółtka
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Zagotować 1 szklankę mleka. W drugiej rozrobić żółtka z cukrem i budyniem. Masę wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać ostudzony budyń, wymieszać dokładnie. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać. Rozpuścić żółtą galaretkę, ostudzić, następnie moczyć w niej biszkopty i układać na dnie tortownicy. Na biszkopty wyłożyć biały krem, następnie ponownie nasączone biszkopty i krem z kakao. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozpuścić czerwoną galaretkę. Po tym czasie na krem wyłożyć owoce i zalać czerwoną galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. SMACZNEGO!!!