Ostrygi, przysmak francuzów, afrodyzjak dla par - tyle się o nich słyszy. Jedni kochają inni wręcz nienawidzą. Dlaczego te mięczaki wzbudzają takie skrajne emocje?Ostrygi to zdrowy i wartościowy pokarm, do tego uznawane za najcenniejsze z mięczaków jad...
I tak oto zawitał czerwiec. Nie wiem jak, nie wiem kiedy. Cieszę się strasznie bo to chyba mój ulubiony miesiąc, pełen truskawek, czereśni i czerwcowej bryzy morskiej. Nad morze o tej porze wyjeżdżamy co roku aby ominąć tłumy plażowiczów. W tym roku te...
Tak jak pisałam w poprzednim poście przyjechała paczuszka niespodzianka od Le Petit Marseillais z kosmetykami z algami morskimi i białą glinką.Przyznam szczerze, że jestem oczarowana tymi nowościami:)Nie dość, że pachną nieziemsko, to jeszcze świetnie ...
W mojej woskowej kolekcji jest dużo produktów różnych marek.Najwięcej mam oczywiście wosków i samplerów Yankee Candle.Ale w kolekcji znajduje się też kilkanaście wosków Kringle Candle i kilkanaście świeczek votive Village Candle.Miałam też okazję przet...
Wybaczcie kolejność.Miałam o tych zapachach pisać w lipcu, a może i nawet w czerwcu, nie pamiętam.Ale zrobiłam sobie przerwę od bloga.I dlatego recenzja tegorocznych letnich limitek pojawia się dopiero jesienią.WILD SEA GRASSOpis dystrybuto...
Siedząc już prawie na walizkach, przed moją pierwszą (dłuższą niż jeden dzień) wizytą we Włoszech, z sentymentem wspominam zeszłoroczną podróż do Portugalii. Choć było to zaledwie kilkanaście miesięcy temu, wspomnienia zaczynają się zacierać i blednąć....
Matka wariatka na etapie bezlitosnej diety bezmlecznej. Poszukuje utraconej radości z jedzenia, przetrzepuje wszystkie produkty z lodówki i jest ciągle głodna. Ale duma ją rozpiera i w pewien sposób lubi ten obecny stan wyrzeczeń. Właściwie mogłaby naw...
Mule w białym winie znajdują się w czołówce moich ulubionych dań. Są delikatne, nieprzegadane, czuć w nich powiewmorskiej bryzyi aromat wina. Przepis na te mule poznałem w Brukseli, która słynie z najlepszych restauracji, podających je na k...