Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pełnia jesieni, a kolejny Ziemniak jest już przeszłością...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
120
Kategorie
46
Pełnia jesieni, a kolejny Ziemniak jest już przeszłością...
Ciągle bardzo dużo się dzieje : wieczór Cioteński o któym pisałam w poprzednim wpisie, wesele, potem 7 października wreszcie udało nam się rodzinnie spotkać na kolejnym Ziemniaku:-) Mniej nas było niż w zeszłym roku, ale jak zawsze było wes...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
15 paź 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Moje pasje: ogród i kuchnia.
Niestety ten blog nie ma opisu
120
46
Polecane przepisy
Rysa - Igor Brejdygant
Moje pierwsze spotkanie z twórczością Igora Brejdyganta i jakże udane :-) Byłam bardzo ciekawa książki i dzięki uprzejmości Wydawnictwa Wab mogłam książkę przeczytać i zrecenzować dla Was jeszcze przed premierą, a ona już 22 sierpnia.W Warszawie ...
kruche babeczki
Nowe
,
Książki na weekend
Bistro pod Sowami – zapamiętajcie ten adres
Bistro pod Sowami działa na warszawskiej Pradze już od jesieni ubiegłego roku. Dotarliśmy tu jednak dopiero dwa tygodnie temu, w dość pochmurny i deszczowy dzień. Pomimo niesprzyjającej pogody tutejsze menu sprawiło, że ten dzień zapamiętamy na długo i...
Madame Edith
"Zielony byfyj" Sabina Waszut
"Zielony byfyj" to już trzeci tom tej sagi, wcześniejsze to "Rozdroża" i "W obcym domu".Pewnie zastanawiacie się co oznacza ten tytuł, co to jest byfyj? Byfyj to jest śląski kredens, który powinien być miały bo wtedy symbolizuje czystość, jednak tytuło...
Aga w kuchni i nie tylko...
Sałatka warstwowa śledziowa WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO
Jeśli lubicie śledzie tak jak ja, jestem pewna że polubicie tę sałatkę. Najlepiej ją przygotowywać w szklanych miskach lub tak jak ja w słoiku, który można zabrać ze sobą np. do pracy. Gwarantuję, że popularność szybko skoczy w górę ;) Jest jeden szkop...
Sztuka pokochania gotowania
Kuchnia polska
,
Warzywa
,
Przystawka
,
Lokowanie produktu
,
Wielkanoc
,
śniadanie
,
Sałatki
,
śledzie
Sernik straciatella na zimno z rabarbarem
Cudowny, puchaty sernik na zimno na pewno Was zachwyci. Pełnia wiosny, więc tłuste, mega słodkie desery idą w kąt. Ten sernik jest lekki, bez pieczenia, bez mąki, jaj i kwaskowatą glazurą z dżemu rabarbarowego
SpiekłaRodem
Wegetariańskie
,
Ciasta, ciasteczka
,
Czekolada
,
Sernik
,
Rabarbar
,
Ciasto bez pieczenia
,
Sernik na zimno
,
Straciatella
Film: „Slow West”
Niedawno dzięki sklepie z czekoladą Bą Bą (btw, bardzo polecam) udaliśmy się do kina na cotygodniowy seans Kina Konesera. Był to nasz kolejny już film z tej serii i kolejny raz nie zawiedliśmy się kinem nie tak popularnym. Tym razem obejrzeliśmy „...
Pożeracze czasu
Pomysł na wieczór
,
Film
,
Co obejrzeć
,
Filmy
,
Michael Fassbender
,
Western
Już czas
Na blogu pojawiła się nowa zakładka. Postanowiłam w końcu wszystko uporządkować i pożegnać z przeszłością. Przechodząc do zakładki 'ARCHIWUM', znajdziecie najważniejsze i najciekawsze moim zdaniem posty z poprzednich blogów, których oficjalnie już nie ...
Poplątanie z pomieszaniem
Dziennik
,
Informacje
Zupa krem z dyni
Początek jesieni kojarzy mi się właśnie z tym kremem, dlatego nie mogłam go w tym roku nie przygotować :)Składniki:bulion2 kg dyni1 średni ziemniakpieprzsólgałka muszkatołowaPrzygotowujemy bulion mięsny, już po kilku minutach dodajemy pokrojoną dynię. ...
Codziennie: zdrowo i smacznie
Zupy
Podpowiedzi wyszukiwań
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki