Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
FOOD CULTURE
Cup&Cakes
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
31
Kategorie
7
FOOD CULTURE
Kochani! Wspólnie z koleżankami blogerkami stworzyłyśmy magazyn FOOD CULTURE. Znajdziecie tam nie tylko przepisy - również te bezglutenowe- ale i pomysły na jadalne prezenty, wywiady, i relację z Holandii. Mam nadzieję, że magazyn się Wam spodoba. Czek...
Cup&Cakes
17 gru 14
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Cup&Cakes
Niestety ten blog nie ma opisu
31
7
Polecane przepisy
Pumpkin Spice New Orleans Fried Rice Calas
Just when I think I know a thing or two about New Orleans food culture, I dig upanother layer, more nuance, and another story of culture, history, and humanity. Really, its like turning the page on a love letter written long long a...
Joy the Baker
Recipes
,
Holiday
,
Breakfast
,
New Orleans
,
Pumpkin
,
Calas
,
Fried rice cakes
BÛCHE DE NOËL
Czy Bûche de Noël przypadkiem nie przypomina Wam pnia drzewa? Ma dokładnie tak wyglądać bo w tłumaczeniu jest po prostu bożonarodzeniowe polano. To francuska rolada, którą piecze się w okresie świątecznym. W oryginale ciasto biszkoptowe nadziewa się kr...
EVERYDAY FLAVOURS
SŁODKOŚCI
,
SŁODKIE WYPIEKI
,
ŚWIĘTA
,
CYTRUSOWE
,
ROLADY
PANETTONE.
Kto z Was nie słyszał o Panettone ? Drożdżowym cieście świątecznym prosto z pięknych Włoch. Niech nie przeraża Was proces tworzenia go, bo wbrew pozorom wcale nie jest trudny czy pracochłonny. Dużo czasu po prostu zajmuje wyrastanie ciasta, a wiadomo ...
EVERYDAY FLAVOURS
SŁODKOŚCI
,
SŁODKIE WYPIEKI
,
ŚWIĘTA
,
CIASTA
,
CIASTO DROŻDŻOWE
,
ŚWIĄTECZNE PREZENTY
,
BAKALIE
BURGERY Z QUINOA, MARCHEWKĄ I SOSEM MIĘTOWYM.
Dzisiaj mam dla Was przepis który znalazł się w najnowszym, wiosennym wydaniu magazynu FOOD culture. W najnowszym numerze znajdziecie więcej moim propozycji burgerowych ale także wiele innych, pysznych przepisów i nie tylko. Bo od tego numeru w naszym ...
EVERYDAY FLAVOURS
OBIAD
,
WIOSNA
,
DLA DZIECI
,
BURGERY
ZAPIEKANE JAJKA Z AWOKADO, BOCZKIEM I POMIDORKAMI.
W ciągu tygodnia rzadko zdarza mi się eksperymentować z daniami na pierwsze śniadanie. Na drugie owszem. Późne kładzenie się do łóżka i ośmiomiesięczne, nieprzewidywalne dziecko powodują że rano raczej budzę się nieprzytomna. Rankiem na wpół opuszczone...
EVERYDAY FLAVOURS
ŚNIADANIA
,
POMIDORY
,
WIEPRZOWINA
,
JAJKA
,
AWOKADO
MALINOWY KOKTAJL Z MANGO.
Tęskniąc za latem i promykami słońca na skórze przyrządzam koktajl malinowy z mango. Chociaż owoce mrożone to i tak przywodzą na myśl gorące dni podczas których zrywa się z krzaka. Tak już nie mogę doczekać się tego czasu. Poniższy koktajl przyrządziła...
EVERYDAY FLAVOURS
MALINY
,
KOKTAJL
,
MANGO
FOOD CULTURE
Kochani! Wspólnie z koleżankami blogerkami stworzyłyśmy magazyn FOOD CULTURE. Znajdziecie tam nie tylko przepisy - również te bezglutenowe- ale i pomysły na jadalne prezenty, wywiady, i relację z Holandii. Mam nadzieję, że magazyn się Wam spodoba. Czek...
Cup&Cakes
My Articles on culture.pl – part 1
Dear Readers, For the last few months I have been cooperating with the Adam Mickiewicz Institute (AMI) in Warsaw, which is an important public cultural institution financed by the Polish Ministry of Culture and of the National Heritage. Named after the...
Tasty Colours of Poland
Polish Delicacies
,
Media
,
Pierogi
Podpowiedzi wyszukiwań
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki