Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Mizu Sushi / Port Royal / Soto Sushi / Dyletanci / La Vietnamita / Miss Mellow – flash restauracyjny #4
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Mizu Sushi / Port Royal / Soto Sushi / Dyletanci / La Vietnamita / Miss Mellow – flash restauracyjny #4
Wrzesień powoli zbliża się do końca, więc czas na restauracyjne podsumowanie ostatniego miesiąca. Wyjść mieliśmy trochę, ale i tak piszemy o tych, które jakoś najbardziej zapadły nam w pamięci i tych, do których chętnie byśmy wrócili. W dzisiejszym zes...
Madame Edith
20 wrz 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
Pierwse omakase – jak się przygotować?
Coraz więcej osób pyta gdzie swoją przygodę z lepszym sushi. Zwykle odpowiadamy: jedź do Kielc albo do Łodzi! W kartach menu Sushiya i Ato Sushi znajdziemy zestawy omakase. To dobry start jeśli nie jesteście jeszcze gotowi zasiąść przy ko...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Restauracje
,
Poradniki
,
Omakase
,
Sushiya
,
Ato sushi
,
Michał Kostrzewa
,
Kasper Krajewski
,
Omakase Kielce
,
Omakase sushi
Mizu Sushi / Port Royal / Soto Sushi / Dyletanci / La Vietnamita / Miss Mellow – flash restauracyjny #4
Wrzesień powoli zbliża się do końca, więc czas na restauracyjne podsumowanie ostatniego miesiąca. Wyjść mieliśmy trochę, ale i tak piszemy o tych, które jakoś najbardziej zapadły nam w pamięci i tych, do których chętnie byśmy wrócili. W dzisiejszym zes...
Madame Edith
La Vietnamita – zmagania z oczekiwaniami
Rzadko się zdarza, aby oczekiwania względem lokalu gastronomicznego były aż tak duże. Apetyt pobudzony październikową zapowiedzią nowej wietnamskiej restauracji w centrum Warszawy dał o sobie znać. Kiedy po blisko dziewięciu miesiącach ruszyły prace wy...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Restauracje
,
Wietnam
,
La Vietnamita
,
La Vietnamita godziny otwarcia
Wabu Sushi / MAO / Munja / Zapiekanki PRL / Beza Krówka / Leonardo Verde – flash restauracyjny #2
Przez mocno wyjazdowy maj i czerwiec niezbyt często odwiedzaliśmy nowe miejsca. Sytuacja na szczęście powoli wraca do normy i mam dla Was nowy flash restauracyjny, a w kolejnym tygodniu będzie jeszcze jeden. Tym razem krótkie relacje z paru nowych, a t...
Madame Edith
Kaiseki w Mizu – japoński fine dining
Kuchnia japońska w Polsce, jaką znaliśmy do tej pory, powoli przebrzmiewa. I chociaż nie wierzę w ostateczny kres ery rolek na dostawy, to pojawiają się nowe trendy, które znacznie poszerzają naszą percepcję repertuaru kulinarnego Kraju Kwitnącej Wiśni...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Recenzje
,
Wydarzenia
,
Restauracja Mizu
,
Kaiseki
,
Mizu
,
Paweł Trzaskowski
Omakase w Mizu Sushi
Doczekaliśmy się omakase w stolicy! Chociaż chodzą słuchy, że w restauracji Mizu, itamae Paweł Trzaskowski, przygotowuje omakase już od niespełna roku nam nigdy nie udało się na nie załapać. Oficjalnie jednak od listopada ruszyły zapisy na indywidualne...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Recenzje
,
Japonia
,
Wydarzenia
,
Sushi
,
Nigiri
,
Omakase
,
Mizu Sushi
,
Restauracja Mizu
,
Mizu omakase
,
Mizu opinie
,
Mizu Warsaw
,
Sushi omakase
Co słychać w Youmiko Sushi?
Niezbyt często opisuję wam sushi bary. Wynika to przede wszystkim z faktu, że w moim odczuciu niezbyt się od siebie różnią. Menu większości jest przewidywalne, a jakość przygotowanych rolek zbliżona. Chwalebnym wyjątkiem jest Youmiko, jeden z dinozauró...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Miso
,
Sushi
,
Youmiko
Sushi bowl, czyli wiosenna micha z rybą i ryżem
Znacie sushi? Lubicie sushi? Tak?
zielony środek
Przepis
,
Bezglutenowe
,
Na słono
,
Danie główne
,
Ryż
,
Awokado
,
Ogórek
,
łosoś
,
Marchewki
,
Rzodkiewki
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym