Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Imbirowe serduszka przekładane powidłami śliwkowymi
Łyżką czy widelcem?
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
133
Kategorie
496
Imbirowe serduszka przekładane powidłami śliwkowymi
Po długiej ( ok, bardzo długiej :() nieobecności wracam do Was z nową porcją smakowitych przepisów. Dziś zapraszam do pieczenia pysznych ciasteczek imbirowych przekładanych powidłami śliwkowymi. Są doskonałe na długie zimowe wieczory i popołudnia w gro...
Łyżką czy widelcem?
10 sty 16
Kruche ciasteczka
,
Ciasta z powidłami
,
Ciastka imbirowe
,
Ciastka kruche
,
Szybkie ciasta
,
Walentynki
ciasta z powidłami
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Łyżką czy widelcem?
- blog dla wszystkich miłośników jedzenia
133
496
Polecane przepisy
Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi
Bardzo wilgotny, mocno korzenny piernik przekładany domowymi powidłami śliwkowymi. Kawa zbożowa wprowadza bardzo ciekawy i nietypowy smak do ciasta, a pyszna polewa czekoladowa doskonale komponuje się z korzennym smakiem ciasta. Świąteczny piernik prze...
AleTorcik!
Przepis
,
święta bożego narodzenia
,
Babki i ciasta ucierane
,
Polewa czekoladowa
,
Powidła śliwkowe
,
Piernik puszysty
,
Piernik świąteczny
,
Piernik wilgotny
,
Piernik z kawą
,
Piernik z powidłami śliwkowymi
Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi
Pyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny sm...
AleTorcik!
Przepis
,
święta bożego narodzenia
,
Cynamon
,
święta
,
Torty
,
Powidła śliwkowe
,
Krem z mascarpone i kremówki
,
Przyprawa do piernika
,
Tort cynamonowy
,
Tort świąteczny
,
Tort z powidłami śliwkowymi
Serduszka z ciasta francuskiego
Idealny pomysł na ekspresowe ciasteczka na Walentynki. Nawet na ostatnią chwilę ;)Składniki:opakowanie ciasta francuskiegopowidła śliwkoweżółtko do smarowaniacukier puder do posypaniaCiasto francuskie rozwinąć. Posmarować je dosyć cienko powidłami śliw...
Świat Ciasta
Ciastka i ciasteczka
,
Walentynki
Ciasto piernikowe z powidłami śliwkowymi
Coś dla leniwych i zapominalskich :) Nie każdy pamięta 2 miesiące przed świętami o nastawieniu piernika staropolskiego. Nie każdemu chce się piec skomplikowane, przekładane ciasta, czy kręcić drożdżowe wieńce. Dla takich właśnie zabieganych osób przygo...
Cupcake Factory
Słodkości
,
Ciasta
,
Święta i okazje
,
Boże Narodzenie
,
Cynamon
,
Ciasta ucierane
,
śliwki
,
Piernik
Miodownik z masą i powidłami
Pyszne, miodowe ciasto z nutką cynamonu, przekładane masą budyniową oraz powidłami śliwkowymi. Posypane chrupiącym krokantem z ziaren słonecznika. Blaty są miękkie już po kilku godzinachCzytaj więcej »
Obżarciuch
Miód
,
Ciasto miodowe
,
Miodownik
,
Miodowe z masą i powidłami
,
Miodownik z masą i powidłami
Imbirowe serduszka przekładane powidłami śliwkowymi
Po długiej ( ok, bardzo długiej :() nieobecności wracam do Was z nową porcją smakowitych przepisów. Dziś zapraszam do pieczenia pysznych ciasteczek imbirowych przekładanych powidłami śliwkowymi. Są doskonałe na długie zimowe wieczory i popołudnia w gro...
Łyżką czy widelcem?
Kruche ciasteczka
,
Ciasta z powidłami
,
Ciastka imbirowe
,
Ciastka kruche
,
Szybkie ciasta
,
Walentynki
Wieniec drożdżowy z powidłami śliwkowymi i migdałami
Bardzo lubię ciasta drożdżowe. Zarówno jeść jak i robić A w połączeniu z moimi ukochanymi od lat powidłami śliwkowymi to już pełna rozkosz. Wieniec drożdżowy z powidłami śliwkowymi i migdałami Składniki na ciasto drożdżowe: 600 g mąki pszennej 75 g ...
Lavanna
Mąka pszenna
,
Cukier
,
Masło
,
Jajka
,
Mleko
,
Ciasta
,
Drożdżowe
,
Migdały
,
Suszone drożdże
,
Cytryna
,
Powidła śliwkowe
Kruche ciasteczka z śliwką
maślane, kruche ciasteczka przekładane powidłami śliwkowymi, najlepiej domowej roboty :), ja takich właśnie użyłam100g cukru200g masła300g mąki pszennej1 jakoSkładniki zagnieść i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto ...
panimalorny
Canon 100mm f/2.8 macro
,
Ciasteczka
,
Kruche
,
śliwki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone