Kuchnia Milos z jednej strony jest niezwykle różnorodna, z drugiej króluje w niej prostota. Na Milos jedliśmy wyśmienitą jagnięcinę, wspaniałe ryby i owoce morza,...
Artykuł Co i gdzie zjeść na Milos? Kuchnia wulkaniczna, smażone pierożki i pizz...
Ciemną nocą z 4 na 5 lutego wyruszyłam w 700 km trasę do Sopotu, gdzie miałam gościć przez kilka kolejnych dni i 6 i 7 lutego zaprezentować swoje kulinarne umiejętności na Targach Gastronomicznych Food-To-Go.
Mimo dalekiej trasy uśmi...
To danie pochodzi ze starożytnej Grecji, ale jest to tradycyjna potrawa Marsylii. Początkowobouillabaisse (bujabez) był to gulasz robiony przez biednych rybaków z ryb, które się nie sprzedały na targu.Dzisiejsza wersja tej zupy jest dość e...
Bleeee ... Nie lubię ryb. Czasem coś tam z łososia wciągnę, ewentualnie jakiś śledź ale jak mam zjeść rybę słodkowodną to już mnie skręca na sam jej widok. Jak mus to mus. Ma być zdrowo to będzie zdrowo. Moja zasada na wszelkie ryby...
Witajcie kochani! Przychodzę dzisiaj do Was z recenzją najnowszej pozycji w mojej kulinarnej biblioteczce. Jest to książka pt. Ryby są super. Przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza. Przepięknie wydana przez Kuchnię Lidla, w twardy...
Sopot w zimie? Czemu nie? Zastanawiałam się nad tym gdzie spędzić jeden styczniowy weekend (akurat wypadały wtedy moje urodziny) i dotarło do mnie, że nigdy wcześniej nie byłam nad polskim morzem zimą. Spodziewałam się, że o tej porze będzie zdecydowan...
Little Hungry Lady - opinie o restauracjach | zdrowe jedzenie
Składniki na 2 porcje: 2 łyżki masła rakowego (przepis dostępny tutaj) 2 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz Przygotowanie: Prażymy mąkę na patelni aż nabierze lekko złotego koloru. Dodajemy masło, cały czas mieszamy. Gdy się rozpuści dodajem...
Kolejna propozycja na curry. Tym razem z rybą (dorszem), batatami oraz kalafiorem. Zdecydowany faworyt wśród dań tego typu, które do tej pory popełniłam ;)… Przynajmniej zdaniem moim i Męża. Słodycz batata współgra z delikatną rybą i kalafiorem. Wszyst...