Dzisiaj propozycja dla bezglutenowców. Wypieki bezglutenowe nie są łatwe, często wychodzą zbite i suche, dlatego warto do ciasta dodać jakiś mokry dodatek np. ugotowaną kaszę. Spróbowałam ten patent w gryczanych podpłomykach. Wyszły delikatne i wilgotn...
mojprzepisna.pl Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepysz...
Przepis idealny do wycinania pierniczków w dowolnych, nawet najbardziej nietypowych kształtach. W piekarniku rosną tylko trochę, przez co obrys ciastek może się co najwyżej miło dla oka zaokrąglić - ale nadal będzie wyraźny i nie powinno być problemów ...
Trochę to dziwne, że piekę chleby, które są dość czasochłonne i wymagają wcześniejszego rozplanowania działań, a w kwestii słodkich wypieków uciekam od wszelkich komplikacji. Zmontowanie ciasta przekładanego kilkoma kremami, to nie moja bajka. Podobnie...
Zaryzykowałam i wypróbowałam przepis na bezglutenowe pierniczki. Przy okazji przetestowałam mąkę ryżową, której wcześniej nie używałam(chociaż stanowi jedynie niewielką część składników). Efekt przeszedł moje oczekiwania - ciasteczka wyszły kruche i pi...
Pierniczki z naszego ulubionego przepisu. Wychodzą zawsze, wspaniale się przechowują i są przepyszne. Dzisiaj robię kolejną porcję bo ta z weekendu już została zjedzona - może ta przetrwa do Świąt ;)Składniki:2 szklanki mąki3 łyżki płynnego miodu1 jajk...
Cześć kochani!!! Zapraszam Was dzisiaj na pierniczki. Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mięciutkie i pachnące, a gdy z ciasta powycinamy gwiazdkowe kształty, będą pięknie wyglądać na świątecznym stole. Składniki: 300g mąki pszennej ...