Moja praca uniemożliwia smażenie pączków na tłusty czwartek, więc tłusty okazuje się weekend przed ostatkami. To też pożegnanie się z alkoholem i cukrem na długie tygodnie. W tym roku miałam w planach smażenie włoskich bomboloni, ale okazało się, że w ...
Włoskie pączki bomboloniPrzepis trochę spóźniony, bo już dawno po tłustym czwartku, ale kto powiedział, że pączki można jeść tylko wtedy? Bomboloni to włoskie pączki wypełnione dużą ilością kremu patisserie, który przypomina bardzo polski budyń. ...
Bomboloni, to tradycyjne pączki Włoskie, obtoczone w cukrze i nadziane kremem budyniowym. Są po prostu cudowne w smaku, mięciutkie, niezbyt słodkie, puszyste i leciutkie.Bomboloni w odróżnieniu od naszych pączków nie powinny mieć obwódki, chociaż...
Karnawał trwa, więc jak bym mogła nie upiec pączków :) Tym razem są to włoskie pączki, czyli Frittelle di Carnevale, które możecie nadziewać różnymi dodatkami. U mnie jest to domowy budyń waniliowy, mogą to być rodzynki, albo tak jak to zrobiła Iza ...
Dziś fani smażonych i w ogóle słodkich wypieków mają swoje święto. Dziś w końcu tłusty czwartek (podobno nawet kalorie trafiają tam gdzie my chcemy:)Z tej okazji mam dla Was przepis na włoskie pączki bomboloni z pysznym budyniowym nadzienie...
Te włoskie, malutkie pączusie tak naprawdę tylko nieznacznie różnią się od naszych. Są bardzo puszyste w środku i chrupiące z wierzchu, otoczone kryształkami cukru i nadziane delikatnym, mocno waniliowym kremem budyniowym. Dzięki skórkom z cytryny i po...
Składniki: 500 g mąki orkiszowej typ 700 250 ml pełnotłustego świeżego mleka 3 jajka od szczęśliwych kur 100 g masła klarowanego 50 g nierafinowanego cukru pudru 20 g świeżych drożdży []