One of the ingredients of today's meal is Popeye's favourite spinach. In the old days people loved spinach as they believed it's rich in iron. We should serve it regularly as it contains a great amount of lutein. It is an antioxidant which helps protect against, age-related degeneration of eyesight.INGREDIENTS 2 salmon fillets 2 glove garlic cloves 250g spinach 5 tsp lemon juice (freshly squeezed)250g cream cheese (philadelphia)6 tbsp sour cream30g sunflower seeds 300g täschle pasta2 tbsp olive oilblack peppersaltMETHOD First cook pasta following pack instruction.Cut the salmon into bite size chunks, season with salt and freshly grinded black pepper. Heat the olive oil in the frying pan, add salmon and cook for 3 minutes, add garlic (crushed) and cook it for 1 more minute.Wash spinach, remove the steams and tear the leaves slightly if they are too big. Add spinach to salmon and cook for 2 minutes, then add sour cream, cream cheese and lemon juice, season with salt and pepper.Fry the sunflower seeds in the frying pan with olive oil for 1 minute, add to the salmon.
Serve with täschle pasta.Dorothy C. Yummy! Täschle z łososiem i szpinakiem
Jednym ze składników dzisiejszego dania jest przysmak Popeye-a. W przeszłości szpinak był promowany za bogactwo żelaza, dzisiaj wiemy, że zawiera on jego śladowe ilości. Jeżeli nie przekonują was jego walory smakowe pamiętajcie, że szpinak jest bogaty między innymi w luteinę, która jest antyoksydantem, chroniącym narząd wzroku.
SKŁADNIKI 2 filety z łososia 2 ząbki czosnku 250g szpinaku 5 łyżeczek soku z cytryny (świeżo wyciśniętego) 250g śmietankowego serka (np. philadelphia, almete)6 łyżek śmietany 12%30g ziaren słonecznika300g makaronu täschle 2 łyżki oliwy z oliwekczarny pieprzsólMETODA
Rozpoczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Następnie kroimy łososia na kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać łososia i smażyć około 3 minut, dodajemy czosnek pokrojony w drobną kostkę, smażymy 1 minutę.
Szpinak należy umyć, oderwać ogonki i porwać na kawałki. Szpinak dodajemy na patelnię i smażymy około 2 minut, kolejno dodajemy serek, śmietanę i sok z cytryny, doprawiamy do smaku.
Ziarna słonecznika należy podsmażyć na oliwie z oliwek (około 1 minuty) i dodać do sosu.
Podajemy z makaronem täschle.
Smacznego!
Dorothy C.