SCROLL DOWN FOR ENGLISH
 Dzisiaj coś specjalnego dla moich maluchów. Jako mama dwójki synów zawsze biorę pod uwagę ich smaki. To łagodne curry jest jednym z ich ulubionych. Piotr zjada nawet groszek. Do przygotowania tego dania zainspirował mnie przepis Annabel Karmel, który znalazłam w jej książce ‘Cook it together’. Mam nadzieję, że wasze pociechy również polubią jabłkowe curry.
  SKŁADNIKI 
1 cebula (pokrojona w drobną kostkę) 
1 ząbek czosnku (zgnieciony) 
1 jabłko (pokrojone w plastry) 
1 marchewka (pokrojona w zapałki) 
200g kawałków bambusa (pokrojone w zapałki) 
2 łyżki stołowe oleju rzepakowego 
3 łyżeczki łagodnej pasty curry 
2 łyżeczki sosu sojowego 
150ml bulionu drobiowego 
150ml mleczka kokosowego 
1 trawa cytrynowa 
2 piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę)
sól
pieprz
ryż jaśminowy