Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1340
Kategorie
38
Sałatka z makaronem ryżowym
Troszkę azjatyckiej egzotyki, troszkęproduktówkrajowych idoskonała sałatka gotowa. Jest dość sycąca więc może być zarówno obiadem jak i wczesną kolacją. Nam bardzo smakowała dlatego i Wam ją polecamy.Składniki:500 g filetów z kurczaka...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Sałatki
Nowe ciasto na pizze
Trudno jest zrobić dobre ciasto na pizzę, dlatego próbujemy i chcemy się tymi naszymi próbami z Wami podzielić. Dla nas wyszło ok, a czy dla Was również? Czekamy na opinie.Składniki:15 g drożdży100 ml letniej wody½ łyżeczki cukru½ łyżeczki soli1 łyżka ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Dania mięsne
,
Kuchnie Świata
Blok waniliowy
Ten deser to jasny kolega tradycyjnegobloku. Zasmakują w nim wielbiciele mleka w proszku (a jak nam wiadomo, jest ich wielu) i bakalii. Za każdym razemmożemyuzyskaćnieco inny smak dodając różnemieszanki bakalii i suszonych...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasta
,
Ciasta bez pieczenia
Jarmarczne żeberka
Jak to drzewiej na jarmarkach bywało, trzeba było zjeść coś w miedzy czasie zakupów, targowania i innych czynności jakie się robiło na jarmarku. Prosty przepis na proste danie, ale jakże zachwycające, a że żeberka są niejako pomijane we współczesnym św...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
Ser podpuszczkowy z czarnuszką
Może i nie jesteśmy serowarami, ale ser potrafimy zrobić i to nie byle jaki ;) Najgorsze w tym wszystkim było oczekiwanie, ale opłacało się, bo ser wyszedł naprawdę boski. Lepszy od tych ze sklepów, a przy tym piszczy w buzi jak prawdziwy oscypek. Pole...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Kuchnia regionalna
Owsianka śliwkowo - migdałowa
Kolejna propozycja owsianki ze śliwkami tym razem owsianka w tradycyjnym wydaniu. Śliwki występują dość długo dlatego można się często delektować taką owsianką. A dzięki zawartości błonnika i antyoksydantów śliwki chronią przed rakiem jelita grubego. W...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Owsianki
Surówka z ogórków
Surówka z ogórków kojarzy się większości z mizerią, a my jak zawsze obalamy wszystkie teorie i dziś proponujemy coś innego a z ogórków. Doskonały dodatek do obiadu z wykorzystaniem ogórka gruntowego i gruntowego kiszonego, do tego cebulka i zdrowie na ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Surówki
Zawijaniec kurczakowo - jarmużowy
Bazowaliśmy na naszym sprawdzonym przepisiezawijaniec, ale zmodyfikowaliśmy go uwzględniając roślinę z rodziny kapustowatych, bardzo zdrową, a mianowicie jarmuż.Jarmuż to odmiana kapusty o długich, pomarszczonych liściach, której właściwośc...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Drób
Owsianka ze śliwkami
Przyszła do doktora śliwkaznana jako robaczywkadość już miała tych robalico to u niej zamieszkały.Nie chce wierzyć temu doktorwziął do ręki swój stetoskopi przebadał ją dwa razylecz nic śliwce nie poradzi.Zawiedziona, obrażonaposzła bardzo zasmuconalec...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Owsianki
Szarlotka na herbatnikach bez pieczenia
Bardzo delikatna i lekka szarlotka, kto by pomyślał i na dodatek bez pieczenia. Łatwa w wykonaniu a wygląda ismakujenaprawdęwybornie. Przypadnie do gustu tym co tosięboją piekarnika.Składniki:1,2 kg słodkich ja...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasta bez pieczenia
Sałatka kalafiorowa z koperkiem i dynią
Pan kalafior tak przemawiaO wartości swej rozprawiaW Europie jestem znanyJedzą mnie i wielkie panyJedzą chłopi i mieszczanieZagraniczni i krajanieŻoną moją jest kapustaChociaż ma zielone ustaI choć bywa czasem kwaśnaTo jest moja żona własnaCórka moja t...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Sałatki
Muffiny koperkowo-porowe
Odkąd staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami blaszki do muffinek, rozwijamysięw tym temacie. Lubimy je zarówno w słodkiej jak i słonej wersji. Te wytrawne doskonale sprawdzają się jako kolacja, a słodkie jako podwieczorek. Zatem dzisiejsza ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Muffinki
Koktajl śliwkowy
Jak już wiecie uwielbiamy mieszać ..... koktajle. Sezon na śliwki to tym razem mieszamy ze śliwkami. Dziś padło na banany, jabłka, nektarynki i wyszedł zdrowy pyszny miks, który dodatkowo możemydosłodzićodrobiną miodu.Składniki:5 duży...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Napoje
Pomidory faszerowane ryżem z pieczarkami
Fajne danie dla tych. którzy nie przepadają za mięsem. Pomidor, ryż, pieczarki, cebula trochę ziół i letnio-jesienne danie gotowe. Bo wtedy pomidory są najsmaczniejsze. Zatem do dzieła nasi kochani.Składniki:5 pomidorów (średniej wielkości)200 g piecza...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
Zupa paprykowa z jabłkiem
Zupa z jabłkami co nie jest jabłczanką, możliwe? U nas wszystko jest możliwe, więc prezentujemy i polecamy, bo nam posmakowała i na pewno powtórzymy ją w swoim repertuarze nie raz.Składniki:5 dużych czerwonych paprykmarchewkacebula2 łyżki oleju z peste...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
Owsianka potrójnie śliwkowa
Niezbyt skomplikowana, jak to owsianka,ale za to jaka pyszna. Posmakuje zwłaszcza wielbicielom śliwek, których myślimy nie brakuje. A może ktoś ma pomysł na owsiankę poczwórnie śliwkowa ?? Czekamy na propozycje.Składniki:4 czubate łyżki płatków o...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Owsianki
←
Poprzednia
70
71
72
73
74
Następna
→