Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1340
Kategorie
38
Pasztet z cukinii z suszonymi pomidorami
Robiliśmy już pasztet z cukinii z marchewką, był już pasztet ze szpinakiem. Nadszedł czas na pasztet z cukinii z naszymi ulubionymi suszonymi pomidorami w aromatycznej oliwie. Wyszedł nam przepyszny i szybko zniknął. A może wy macie propozycje na dodat...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Dania dietetyczne
,
Zapiekanki
Fasolka szparagowa z orzechami i fetą
Fasolka szparagowa w nieco innym wydaniu, z dodatkiem orzechów włoskich i sera feta. Naprawdę przypadła nam do gustu. Może być podawana jako sałatka, lub lekki obiad. Samo zdrowie na talerzu.Składniki:3/4 szklanki orzechów włoskich5 łyżek oliwki3...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Przystawki
,
Sałatki
,
Kuchnia wegetariańska
Zupa z cukinią, kukurydzą i mielonym mięsem
Mielone mięso niekoniecznie nadaje się tylko do sporządzania drugich dań czy zakąsek. Okazuje się, że jest doskonałym składnikiem głównym w zupie, która pełna jest warzyw, przypraw i ziół.Składniki:1 łyżka oliwy1 łyżka masła400 g mielonego mięsa2,5 lit...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
Orkiszanka z żurawiną i bananem
Owsianka z płatków owsianych, jaglanka z płatków jaglanych więc orkiszanka z płatków orkiszowych. nieco śmieszna nazwa ale orkiszanka bardzo zdrowa. Płatki orkiszwe pełnoziarniste zawierają więcej błonnika niż owsiane i są bogate w żelazo, wapń, cynk i...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania dietetyczne
,
Owsianki
Zrazy drobiowe pieczone w porach
Mięso faszerowane jest bardzo efektowne, bo smaki się ciekawie komponują i zawsze istnieje element zaskoczenia: co kryje się w środku... U nas dzisiaj faszerowaliśmy filet z kurczaka i jak wyszło? Jak zawsze wyśmienicie i smacznie. To danie jest godne ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Drób
Wakacje to nie tylko czas relaksu
Wakacje to nie tylko czas relaksu i odpoczynku, ale remontu, sprzątania, zmywania …. Ale zaraz, zaraz nie o tym miało być. To również czas zdobywania nowych znajomości i umiejętności. Tak było oczywiści i w przypadku „Kulinarnych” Z lekkim ...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Artykuły
Ciasto z buraczkami
Ciasto z marchewką - było już, ciasto ze szpinakiem też, nadszedł czas na ciasto z buraczkiem ćwikłowym. Okazuje się bardzo dobrym pomysłem, a obecność buraczka nadaje mu niesamowity kolor. Ciasto, z ręką na sercu, jest godne polecenia.Składniki:...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Ciastka czekoladowe Dominiki
Potrójnie czekoladowe ciasteczka naszej Dominiki, może wyglądają zupełnie zwyczajnie ale smakują nieziemsko. Przypadną do gustu zwłaszcza czekoladożercom. Dobrej jakości kakao w połączeniu z czekoladą mleczną i gorzką dają smak któremu trudno się...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Desery
,
Ciasteczka
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Sezon cukiniowy trwa, więc tworzymy w cukinii i z cukinii. Dzisiejsza propozycja to cukinia faszerowana kaszą jaglaną z dodatkiem suszonych pomidorów i mięsa z indyka. Oczywiście Ci którzy za mięsem nie przepadają mogą go pominąć i tez będzie dobre. Re...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Drób
,
Zapiekanki
Kisiel kawowy
Kawka jak się okazało nie tylko smakuje w postaci iście płynnej, ale również w postaci pól-gęstej, a to za sprawą mleka i mąki ziemniaczanej, która to spowodowała, że stał się cud i z naszej kawki zrobił się kisiel.Składniki:500 ml mleka2 łyżki k...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Desery
Torcik meksykański
Ten torcik jest mało urodzinowy, chociaż jako ciepła przystawka spełniłby swoją funkcję. Bo żeby świeczki na nim dmuchać to już niekoniecznie, chociaż jakby się uparł. Bardzo smaczne danie z pogranicza fast-food, ale dużo zdrowsze i ciekawiej podane. M...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Kuchnie Świata
,
Zapiekanki
,
Naleśniki
Flaczki (tylko z nazwy) z kurczaka
Wśród Polaków są zarówno wielbiciele jak i zagorzali przeciwnicy flaków. My dziś proponujemy flaczki (tylko z nazwy) zwłaszcza dla tych drugich, bo pierwszym z na pewno posmakują. Aromatyczna, delikatna pełna drobiowego mięsa zupa z pewnością przypadni...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Zupy
Schab w pomarańczach
Tradycyjnie pieczony schab z czasem może się znudzić, nawet i nam. Chcąc przełamać nudę próbujemy nowych smaków. Tym razem polski schab z południowymi pomarańczami. Razem tworzą zgrany ciekawy duet smakowy.Składniki:1 kg schabu bez kości4 pomarańcze1 z...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania mięsne
,
Dania świąteczne
Łabędzi puch
Ciastko o interesującej nazwie a bardzo nietypowym składzie, bo kto słyszał żeby suchą bułkę dodawać do ciasta. A my taki przepis znaleźliśmy i postanowiliśmy go wypróbować. Łabędzi puch wyszedł puszysty i bardzo smaczny.Składniki:Biszkopt:5 jaje...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ciasta
Makaron z cukinią i fasolką szparagową
Polacy lubią makaron (może nie tak jak włosi ale...), zwłaszcza dlatego że szybko się go przygotowuje. Dodatek sezonowych warzyw sprawi, że danie jest i szybkie i zdrowe. My proponujemy makaron na zielono z cukinią i fasolką oraz niewielkim dodatkiem k...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Dania dietetyczne
,
Makaron
Kisiel marchewkowy-pomarańczowy
Takie desery kojarzą się nam z dzieciństwem, z pobytem w placówce typu żłobek czy przedszkole. Powróciliśmy do tych miejsc chociażby za pomocą smaków. Lekki, pyszny i delikatny kisiel marchewkowo-pomarańczowy to jest to.Składniki:150 ml soku pomarańczo...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Dania jarskie
,
Desery
←
Poprzednia
49
50
51
52
53
Następna
→