Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy garach, nie musi być nudne a może być super zabawą dla całej rodziny o tym i innych fajnych rzeczach przeczytacie na blogu
Kolejny zaskakujący przepis z mojego jadłospisu od dietetyka :) Pizza bez mąki, za to na spodzie z kalafiora. Dodałam do niej 4 rodzaje sera-3 hiszpańskie, oraz regionalny z miętą. Danie jest zaskakująco pyszne. Ciasto nie wychodzi chrupiące, ale jest ...
Wiosna zastała mnie z kilkoma centymetrami za dużo tu i ówdzie. Po zimowych comfortfoodach, po świętach z paschą na śniadanie, obiad i kolację, po powrocie z Grecji, gdzie dużo czasu spędziłam się za stołem no cóż, czas ogarnąć boczki. Nie za ba...
Co oznacza dany typ mąki?
Podziału mąki na poszczególne typy dokonuje się poprzez spalanie mąki w specjalnym piecu, w temperaturze około 1000⁰C. Czym bardziej mąka jest oczyszczona, tym mniej jest w niej substancji mineralnych. Najzdrowsza dla n...
Przepis na placki bananowe jest niezwykle prosty, to rozgniecione banany wymieszane z rozkłóconymi jajkami, a efekt, po prostu pycha. Mała Pola zajadała się nimi bez dodatków, a starszakom posmarowałam je masłem orzechowym piernikowym, który odkr...