Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, to ciasto, które koniecznie trzeba zrobić na przełomie lata i jesieni! Kruszonka jest mocno cynamonowa i wspaniale komponuje się ze śliwkami. Jakie śliwki wybrać do ciasta drożdżowego? Moim zdaniem muszą to być Węgier...
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ przepyszne, prawdziwe, domowe ciasto z rabarbarem! Nie wyobrażam sobie sezonu na rabarbar bez tego ciasta! CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 5 dag drożdży...
Letni klasyk, czyli drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Sezon na truskawki zbliża się ku końcowi nad czym bardzo ubolewam, bo co roku mam wrażenie, że nie wykorzystałam go w pełni (niestety mam takie samo wrażenie odnośnie wszystkich sezonowy...
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami posypane kruszonką. Słodki klasyk ! Popularna drożdżówka to powrót do mojego dzieciństwa, najczęściej ciasto drożdżowe było pieczone z samą kruszonką. Wypiekane przez babcię i mamę, ależ to był smak. Ciasto i...
Ostatnio moje serce porywa drożdżowe ciasto i niebezpiecznie zbliża się do ukochanych od zawsze serników ; ) Moje upodobania cukiernicze chyba powoli się zmieniają, ale przy obecnej pogodzie na pewno nie ma nic lepszego od kawałka pysznego, mię...
Drożdżowe ciasta z kruszonką, idealne do mleka czy kakao. Składniki mąka pszenna 550 g plus do podsypania mleko ciepłe 300 ml drożdże świeże 20 g miód 1 łyżka cukier 3 łyżki jajka 2 duże plus 1 do posmarowania z odrobiną mleka masło 40 g sól 1 łyżeczka...