Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarna Patilogia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
65
Kategorie
156
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym to tylko kilka składników ułożonych na sobie a efekt no sami zobaczcie. Robi się naprawdę szybko, łatwo i przyjemnie a zachwyt gości gwarantowany. Smak tej sałatki kojarzy mi się z wakacjami w Bułga...
Kulinarna Patilogia
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Sałatki
,
Sałatka
,
Polecam
,
Czerwona cebula
,
Pomidor
,
Rukola
,
Ser pleśniowy
,
Szynka parmeńska
Tradycyjne rolady wołowe
Jeśli lubicie wołowinę to polubicie również tradycyjne rolady wołowe. Z ogórkiem kiszonym i wędzonym boczkiem smakują wyśmienicie. Danie smaczne, zdrowe i wykwintne. Idealne na niedzielny obiad lub wizytę teściów:) Składniki: 850 g wołowiny 2 duże cebu...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Kuchnia polska
,
Danie obiadowe
,
Ogórek kiszony
,
Słonina
,
Wołowina
,
Rolady
Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów
Po świąteczno-sylwestrowym rozpasaniu przyszedł czas na odpoczynek od konkretów. Przejedzeni chętnie sięgniemy po coś lżejszego. Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów jest idealnym daniem na taką okazję. Smaczny, lekki ...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Przystawka
,
Smażone
,
Wegetariańskie
,
Sałatki
,
Sałatka
,
Pomidory
,
Bakłażan
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję
Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedn...
Kulinarna Patilogia
Kuchnia polska
,
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Wieprzowina
,
Boczek
,
Domowa wędlina
,
Pieczone
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami
Święta już za kilka dni więc najwyższy czas na wielkie gotowanie. Dziś tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Dla mnie to smak Wigilii. Pikantne, grzybowe, podsmażone z cebulką zawsze szybko znikają z talerzy.Składniki: 2 kg kapusty kiszonej suszone ...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Kuchnia polska
,
Wegetariańskie
,
Kapusta kiszona
,
Grzyby
,
Wigilia
,
Pierogi
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem
Zapraszam was do wypróbowania pysznych pulpecików z dużą ilością pieczarek i kiszonymi ogórkami. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnych pulpecików w sosie pomidorowym. Bogaty smak tego dania sprawia ze doskonale pasuje do wszystkich dodatków typu ryż,...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Danie obiadowe
,
Mięso mielone
,
Polecam
,
Do ryżu
Tradycyjna fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku na stałe weszła już do grona tradycyjnych dań serwowanych na polskich stołach. Nie ma sie w zasadzie czemu dziwić. Danie jest sycące, smaczne i tanie. Idealne w obliczu nieuchronnie nadciągających zimowych dni. Składniki: 0,5 kg f...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Kuchnia polska
,
Boczek
,
Kiełbasa
,
Fasola
,
Zasmażka
Kotlet de volaille dla każdego
Kotlet de volaille wbrew nazwie, wcale nie pochodzi z kuchni francuskiej ale zza wschodniej granicy z Ukrainy. Taki sposób przygotowania piersi z kurczaka powoduje, że jest niesamowicie soczysta i pełna smaku. Sprawdźcie sami! Składniki: 4 duże piersi...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Danie obiadowe
,
Smażone
,
Kurczak
,
Pierś z kurczaka
Racuchy drożdżowe – jak u babci
Racuchy z cukrem pudrem, truskawkami czy jagodami to taki smaczek z dzieciństwa. Są pyszne, łatwe do zrobienia i można je podać z przeróżnymi dodatkami dla każdego coś pysznego. Zróbcie i spróbujcie Składniki: 2,5 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szk...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Smażone
,
Wegetariańskie
,
Racuchy
,
Drożdże
,
Jagody smak dzieciństwa
,
Truskawki
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem
Dziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone idealne na przekąskę. No i zdrowo zjeść rybkę od czasu do czasu Składniki: 1 opakow...
Kulinarna Patilogia
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Muffinki
,
Przekąska
,
Ciasto francuskie
,
Koperek
,
łosoś
Sos tatarski
Sos tatarski to bardzo prosty i popularny dodatek do jaj, mięs na zimno czy ryb. Przepis na sos tatarski można znaleźć już w XVIII wiecznych książkach kucharskich. Od tego czasu powstało wiele wariacji na jego temat, wiec każdy znajdzie jakąś wersje d...
Kulinarna Patilogia
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Wegetariańskie
,
Ogórek kiszony
,
Sosy
,
Grzybki marynowane
Tradycyjny galat z nóżek
Galareta z nóżek nieodłaczna towarzyszka typowych spotakań Polaków przy stole. Samodzielne danie, zakąska czy przekąska galat dobry jest na każdą okazję. I nie zapominajcie o zbawiennym wpływie na nasze stawy Składniki: 2 świński...
Kulinarna Patilogia
Kuchnia polska
,
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Wieprzowina
,
Galareta
,
Golonka
,
Nóżki wieprzowe
,
żelatyna
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem
Pieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie podać na ciepło na obiad lub na zimno jako wędlinę. Jak ją zrobić? Składniki: 1,5 kg mięsa wie...
Kulinarna Patilogia
Kuchnia polska
,
Dania na Zimno
,
Przystawka
,
Wieprzowina
,
Mięso mielone
,
Ogórek kiszony
,
Domowa wędlina
,
Jajko
Polędwiczki wieprzowe z morelami
Polędwiczki wieprzowe nadziewane morelami a do nich sos śliwkowy na bazie czerwonego wina danie idealne dla tych co lubia bawić sie smakami i kolorami. Bardzo spektakularne a jednocześnie proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 2 polędwic...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Danie obiadowe
,
Wieprzowina
,
Smażone
,
Polecam
,
Sosy
,
Morele
,
Polędwiczki
Kapuśniak na boczku
Kapuśniak kiszona kapusta, boczek, ziemniaki Już to trio gwarantuje doskonały smak i porządny zastrzyk energii. Czy nie skusilibyście się na talerz takiego kapuśniaku po powrocie z zimowego spaceru? Na pewno rozgrzeje ciało i dusze Skład...
Kulinarna Patilogia
Dania na Ciepło
,
Kuchnia polska
,
Zupy
,
Zupa
,
Boczek
,
Kapusta kiszona
Ciasto czekoladowe z burakami
Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne....
Kulinarna Patilogia
Na słodko
,
Ciasto
,
Buraki
,
Czekolada
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→