Tylko 2 składniki, a smak wyjątkowy. Pasta z awokado i makreli jest bardzo prosta w przygotowaniu i jest pyszną alternatywą na śniadania. Ta pasta do chleba nie wymaga już niczego więcej, ani masła ani dodatku nabiału. Wystarczy tylko rzodkiewka (na która właśnie jest sezon) lub plaster pomidora (na którego jeszcze musimy poczekać ;), kromka dobrego chleba i pyszna kanapka gotowa.
Składniki:
- 1/2 dużego, miękkiego awokado
- 1/2 wędzonej makreli
- sok z cytryny (ok. 1/2 łyżeczki)
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Miąższ awokado wyjmij łyżką i rozdrobnij w miseczce widelcem. Skrop sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiało)
- Mięso makreli rozdrobnij palcami, wyciągając wszystkie ości.
- Wymieszaj wędzoną makrelę z awokado, dopraw pieprzem (solą nie trzeba, bo ryba jest słona, ale jak pasta jest za mało słona dla Was to dosólcie do smaku).
- Pasta z awokado i wędzonej makreli smakuje najlepiej na chlebie na zakwasie i z rzodkiewką.
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz