Przyszedł wreszcie czas na obiecywany wcześniej przepis na rollsy ze szpinakiem ala PizzaHut
Szpinak myjemy i siekamy na cienkie paski około 2 cm. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i wkładamy posiekany szpinak. Całość dusimy na małym ogniu. Szpinak puści dużo soku który należy odparować. Jak szpinak jest już miękki i nie pływa we własnym soku dodajemy żółtko, łyżkę sera mascarpone oraz posiekany czosnek i wszystko dokładnie mieszamy na małym ogniu. Na koniec dodajemy przyprawy. Ja polecam tylko Vegetę Natur ale jeśli ktoś woli to można użyć soli i pieprzu. Tortille rozkładamy na płaskim talerzu i na każdą nakładamy 1/4 szpinaku rozsmarowując po całości. Szpinak posypujemy startym żółtym serem a na koniec całość zwijamy w rulonik. Gotowe rollsy zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180°C. Idealnym dodatkiem do rollsów jest łagodny sos na bazie majonezu oraz sos musztardowo miodowy. Smacznego.