Clafoutis to jedno z prostszych do zrobienia deserów. Bardzo przypomina ciasto naleśnikowe (w składzie i stopniu trudności), tylko że pieczemy je w piekarniku. Klasyczny francuski przepis zawiera letnie wiśnie lub czereśnie. W mojej zimowej wersji znaj...
Sezon na dynie można uważać za otwarty, a jak dynia to wcale nie musi to być tylko i wyłącznie zupa krem. Ostatnio troszeczkę poeksperymentowałam i upiekłam sernik i o dziwno,bo ze mnie żaden cukiernik sernik wyszedł wyśmienity. Lubię takie ciasta co s...
Karmelizowana cebula to już klasyka. Bardzo często do tego przepisu wracamy. Ostatnio za sprawą pewnego projektu (o którym niebawem!) staraliśmy się idealnie skarmelizować gruszki. Sprawa okazała się wcale nie taka prosta jak w przypadku cebuli, gdyż ...
Hummus to doskonały sposób na szybką i smaczną kolację. No, może nie do końca szybką, gdy wykorzystuje się suszoną ciecierzycę, która wymaga wcześniejszego namoczenia. Zawsze oczywiście można pójść na skróty i posłużyć się ciecierzycą z puszki. J...
Favorite Karmelizowana cebula bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do dań Kliknij w przepis:Karmelizowana cebula
Artykuł Karmelizowana cebula pochodzi z serwisu mój blog kulinarny.pl.
Dzieje powracają po małej przerwie. Nie zamierzonej niestety.Większość z Was majówkowała na łonie natury, grillowała i cieszyła się ładna pogodą.My również mieliśmy plany na ten czas. Zapowiadało się rodzinnie i miło. Wizyta u teściów, zlot fooftrucków...
Zainwestowałem w końcu w oświetlenie do robienia zdjęć. Jak widać na załączonym obrazku, testy nowej żarówki (125W; 5500K; klik), białej parasolki i blendy wypadły pomyślnie (wystarczy porównać np. ze zdjęciami tołkanicy robionymi przy zwykłych żarówka...