Uwielbiam kapuśniaki, mogłabym jeść codziennie. Dzisiejszy kapuśniaczek jest z dodatkiem kminku. Warto dodać kminek do potraw. Jest bardzo zdrowy

Na dużą patelnię wlać odrobinę oleju i wrzucić pokrojony drobno boczek.Smażyć tak długo aż boczek lekko się przysmaży. Na patelnię wrzucić posiekaną drobno cebulkę i smażyć razem z boczkiem aż cebulka zmięknie.
Teraz dodać kapustę kiszoną, kminek, marchew pokrojoną w kostkę, seler pokrojony drobno. Smażyć aż kapusta zmieni kolor na ciemniejszy.

Wlać wodę która została po wyjęciu kapusty ze słoika plus 1,5 litra wody. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ostrożnie z solą, doprawić dopiero po chwili gotowania. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Gotować 30 minut, dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę i gotować jeszcze 10 minut. Ziemniaki muszą być miękkie.
Smacznego.