Proste i pyszne danie. Super smakuje z ryżem.

Jajka ugotować na twardo i obrać z łupinek.
Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na lekko złotawy kolor. Po chwili smażenia doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Dokładnie wymieszać. Zdjąć mięso z patelni. Smażyć około 2 minut.

Marchew obrać i pokroić w cienkie paseczki. Gotować marchewki w lekko osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić i odłożyć na bok.
Na patelnię na której smażyło się mięso roztopić masło. Dodać mąkę zamieszać. Natychmiast wlać wywar warzywny i mieszać podczas podgrzewania. Mąka musi się dokładnie rozmieszana, nie może być grudek. Dodać musztardę, śmietanę, marchew, mięso i groszek. Wymieszać i gotować 2 minuty. Wrzucić posiekany koperek.
Udekorować ugotowanymi jajkami. Podawać z ryżem.
Smacznego.