Bardzo dobre delikatne naleśniki, a z takim nadzieniem to poezja. Można oczywiście nadzienie zrobić tylko z serka i z owoców, ale moja wersja to już jest tzw. wypas
Przepis na thermomix na dole.
Przygotowanie nadzienia- ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu. odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie dodać serek waniliowy i wymieszać.

Drożdże pokruszyć, wlać ciepłe mleko,dodać cukier, łyżkę mąki i sól, wymieszać i odstawić na 10 minut.
Dodać mąkę, jajka i wymieszać dokładnie za pomocą robota kuchennego.
Odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Na patelni roztopić masełko lub olej i partiami smażyć naleśniki. Temperatura smażenia wysoka. Bardzo dobrze się je smaży i przewraca na drugą stronę, ale patelnia musi być dobrze rozgrzana.
Na każdy naleśnik rozłożyć masę budyniową i rozgniecione owoce.

Thermomix – do naczynia miksującego dodać pokruszone drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać sól, cukier, łyżkę mąki – czas 1,5 minuty, temp 37, obroty 1
– dodać jajka, mąkę, czas 30 sek, obroty 4
– zostawić do lekkiego wyrośnięcia około 15, nie musi podwoić objętości jak każde ciasto drożdżowe.