Ciasteczka są pyszne , kruche, mniam. Mały pomocnik cały czas pomagał no i wyjadał miodek
Przygotowanie takich ciastek z dziećmi to sama przyjemność.

Miód wylewany na patelnię i na małym ogniu odparować miód. Gdy miód zgęstnieje odstawić go do ostygnięcia.

Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, sól i dodać miód i pokrojone masło. Wyrobić ciasto na jednolitą masę. Zrobić to szybko, ciasto nie powinno się nagrzać. Można użyć robota kuchennego z końcówką do gęstych ciast. Z ciasta uformować wałek o grubości 3 cm i zawinąć go w folię spożywczą. Wstawić do zamrażalnika na godzinę.
Następnie po wyjęciu z zamrażarki ostrym nożem pociąć plastry o grubości 4 mm .

Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Posmarować ciastka pozostałym ciepłym miodem, obsypać płatkami migdałów. Nagrzać piekarnik do 185 C i piec partiami 10 – 12 minut.
Pyszne, dziękuje Kornelciu 