150 g malin
500g sera zielonego
1szklanka cukru
500 g serka mascarpone
80 ml śmietanki kremowym
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 jajek
Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczane wymieszać mikserem, stopniowo dodawać cukier. Gdy składniki wymieszają się dodawać po 1 jajku. Na koniec dodać śmietankę i ekstrakt waniliowy.
Maliny zblendować, i przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek.
Zagotować wodę w czajniku, masę serowa przełożyć na blaszki o średnicy 27 cm. Na wierzch wylać w postaci kropli łyżeczka mus malinowy. Wymieszać wykałaczką aby powstały piękne wzory.
Blachę umieścić w większej blasze zalanej gorąca woda. Piec przez 15 minut w 170 stopniach. Następnie w 120 przez 90 minut. Studzić 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie 15 minut przy otwartych drzwiczki. Dalej na blacie kuchennym nie przykrywając.