Kolejny lekki deser na ciepłe dni :)
SKŁADNIKI:
ok.500ml mleka kokosowego
ok 130g serka homo
słodzik
5 łyżeczek żelatyny
2 cytryny
2 pomarańcze
słodzik
4-5 łyżeczek żelatyny
PRZYGOTOWANIE:
Puszką mleka kokosowego wstrząsamy.
Mleko mieszamy z serkiem homo i pokruszonymi słodzikiem.
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali.
Dodajemy do masy kokosowej i mieszamy.
Z owoców ścieramy skórkę, i wyciskamy sok.
Całość podgrzewamy w rondlu.
Gdy mus będzie gorący, dodajemy pokruszony słodzik.
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali.
Dodajemy do musu i mieszamy.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Do naczyń nakładamy masę kokosową, gdy stężeje - mus cytrusowy.
Można posypać prażonym kokosem.