Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
"Kuchenny Kredens - Polska Kuchnia Przedwojenna" - recenzja książki
Kuchnia i Podróże
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
422
Kategorie
48
"Kuchenny Kredens - Polska Kuchnia Przedwojenna" - recenzja książki
Książki kucharskie to jest to co bardzo lubię i nigdy mi się nie nudzi :-) Dziś mam dla Was propozycję kolejnej książki kucharskiej, którą mogę Wam zrecenzować dzięki uprzejmościWydawnictwa Znak"Kuchenny Kredens - Polska Kuchnia Przedwojenna" Mon...
Kuchnia i Podróże
10 gru 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kuchnia i Podróże
Niestety ten blog nie ma opisu
422
48
Polecane przepisy
Frykando cielęce z kluskami kładzionymi według przepisu z 1900 roku
Przywołując powoli i jednak trochę jeszcze nieśmiało wiosnę, pozwolę sobie przypomnieć dziś o mięsie, które niegdyś na stołach wiosną, i nie tylko wiosną, gościło czasem aż nazbyt często o cielęcinie. To właśnie cielęcina, dziś kojarzona przez ...
Kuchenny Kredens
Dania główne
,
Dania mięsne
,
Potrawy z cielęciny
Ziemniaczane Ciasteczka Jak Krakersy
Ciastka te wspaniale smakują z rożnymi dipami lub pastami, ale możemy chrupać je także same :) W przekroju (po ugryzieniu) rozwarstwiają się jak ciasto francuskie, a w smaku przypominają nam sklepowe krakersy :)Składniki:150 gziemniaków nie...
Gotowanie...to proste!
Ciasteczka
,
Przekąski na karnawał
Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna - Monika Śmigielska
"Dom zaczyna się w kuchni, a najlepsze historie pisane są smakiem" Powyższe słowa znajdziecie na okładce książki Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna i trudno Autorce odmówić racji.Także w naszym domu najwięcej czasu spędzamy w kuchni, choć ni...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Recenzje i opinie
"Kuchenny Kredens - Polska Kuchnia Przedwojenna" - recenzja książki
Książki kucharskie to jest to co bardzo lubię i nigdy mi się nie nudzi :-) Dziś mam dla Was propozycję kolejnej książki kucharskiej, którą mogę Wam zrecenzować dzięki uprzejmościWydawnictwa Znak"Kuchenny Kredens - Polska Kuchnia Przedwojenna" Mon...
Kuchnia i Podróże
Ciasteczka z kruszonką według przepisu z 1930 roku i rzecz o podwieczorkach
Jednym z niewielu irytujących skutków ubocznych wydania książki jest to, że po jej zakończeniu człowiek ustawicznie przechodzić musi wewnętrzne katusze wyliczając w głowie przepisy, które chciałby a nie może już do książki dodać. Gdyby taka możliwość i...
Kuchenny Kredens
Desery
Kruche Ciastka Cukrowe Do Herbaty / Recenzja Książki "Kuchenny Kredens"
Dzisiaj zaproponuje wam pyszne ciastka cukrowe z dodatkiem pokruszonych migdałów w sam raz do jesiennej herbatki. Przepis pochodzi z książki "Kuchenny Kredens", recenzję tej wspaniałej książki znajdziecie pod koniec tego postu :)Składniki na 2 blaszki ...
Gotowanie...to proste!
Ciasteczka
,
Książki Kulinarne
Kuchenny kredens i Dwudziestolecie od kuchni, czyli smaczny powrót do przeszłości
Trafiły do nas ostatnio dwie najnowsze książki wydawnictwa Znak. Obie zabierają w intrygującą podróż do czasów, w których jadało się zupełnie inaczej. Z klasą, troską o detale i często wymuszoną niesprzyjającymi okolicznościami zaradnością. Kuchenny kr...
Kuchnia w formie
Polecamy
,
Literatura
,
Książki kulinarne
,
Wydawnictwo znak
,
Dwudziestolecie od kuchni
,
Kuchenny Kredens
,
Monika Śmigielska
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą
Na te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki Polska kuchnia regionalna, której recenzja wkrótce na blogu... Artykuł Sójka mazowiecka pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi z serwisu P...
Mieszam w garnku
Dania mięsne
,
Boże narodzenie
,
Dania z kaszą
,
Kasza jaglana
,
Kapusta kiszona
,
Grzyby
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone