Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
„Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski”
Kuchnia domowa Ani
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
434
Kategorie
82
„Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski”
Witajcie. Dziś propozycja nie do końca kulinarna :) Chciałabym Wam krótko opowiedzieć o bardzo ciekawej pozycji książkowej pt. "Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski". Ta książka to świetna lekcja historii o naszych prababc...
Kuchnia domowa Ani
02 lis 17
Z innej beczki
Z innej beczki
10 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kuchnia domowa Ani
...dobre rzeczy smakują lepiej, kiedy się je dzieli z przyjaciółmi...
434
82
Polecane przepisy
''Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski" - recenzja/ idealny prezent
Czy może ciągle jeszcze nie kupiliście prezentu dla kogoś bliskiego? I nie macie w ogóle na niego pomysłu? A osobą, którą macie na myśli jest ktoś, kto lubi gotowanie, kto chętnie czyta ciekawostki, kto lubi książki? Jeśli tak, to mam podpowiedź - idea...
Sio-smutki
Recenzje
,
Współpraca: Wydawnictwo Znak
Kuchenny kredens i Dwudziestolecie od kuchni, czyli smaczny powrót do przeszłości
Trafiły do nas ostatnio dwie najnowsze książki wydawnictwa Znak. Obie zabierają w intrygującą podróż do czasów, w których jadało się zupełnie inaczej. Z klasą, troską o detale i często wymuszoną niesprzyjającymi okolicznościami zaradnością. Kuchenny kr...
Kuchnia w formie
Polecamy
,
Literatura
,
Książki kulinarne
,
Wydawnictwo znak
,
Dwudziestolecie od kuchni
,
Kuchenny Kredens
,
Monika Śmigielska
Jak gotowały nasze prababki? "Dwudziestolecie od kuchni"- recenzja książki
Niedawno otrzymałam książkę, która już samym tytułem zachęciła mnie do przeczytania. Opisana w niej kulinarna historia przedwojennej Polski mija się z moim ( a pewnie i z większości z Was) wyobrażeniem o tamtych czasach. Myśląc o latach dwudziest...
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia
„Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski”
Witajcie. Dziś propozycja nie do końca kulinarna :) Chciałabym Wam krótko opowiedzieć o bardzo ciekawej pozycji książkowej pt. "Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski". Ta książka to świetna lekcja historii o naszych prababc...
Kuchnia domowa Ani
Z innej beczki
KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu | Recenzja
Zapraszam na recenzję książki :) KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu Olia HERCULES Wydawnictwo Buchmann twarda oprawa, 240 stron Zapewne większość z Was będzie pamiętała Olię Hercules z cudownej książki Mamuszka, ...
Mienta blog
Recenzje książek
"Dwudziestolecie od kuchni" Aleksandra Zaprutko - Janicka - recenzja
Powiem Wam szczerze, że jakoś do tej pory po książki historyczne nie sięgałam. Wolę kryminały, lub jakieś takie pozytywne, lekkie z dobrym zakończeniem, no i oczywiście kucharskie. Ta książką po prostu mnie zauroczyła i chyba zacznę częściej sięgać po ...
kruche babeczki
Książki
"Dwudziestolecie od kuchni. Kulinarna historia przedwojennej Polski"
"Te Polki sprzed wieku to były prawdziwe supermenki. Łączyły pracę zawodową, zrozumienie najnowocześniejszych trenów, wynalazków i pomysłów na oszczędne prowadzenie domu. Dzięki niezwykłej zaradności zapewniały zdrowe i smaczne jedzenie nawet w miesiąc...
Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką
CZYTELNICZO
"Dwudziestolecie od kuchni" Aleksandry Zaputko - Janickiej - recenzja książki
Czy książka historyczna może wciągnąć miłośniczkę kryminałów? Okazało się, że czytać z zapartym tchem można również o naszej historii. "Dwudziestolecie od kuchni" to napisana przez Aleksandrę Zaputko - Janicką, książka o tym, jak żyło się w naszym kraj...
Smak mojego domu
Recenzja książki
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem