Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kwaśnica [Kwas]
krzywa kromeczka
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
112
Kwaśnica [Kwas]
Och, jak ja uwielbiam kwas, najlepsza zupa na świecie. Moja mama podaje kwas jako jedno z dań wigilijnych, co prawda bliżej już do Wielkanocy ale kwas jest dobry o każdej porze roku.(np. zamiast żurku wielkanocnego ;))Polecam:)Składniki:Kapusta kiszona...
krzywa kromeczka
24 mar 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
krzywa kromeczka
Niestety ten blog nie ma opisu
112
0
Polecane przepisy
Zupa grzybowa z Krzemiennej – kuchnia podkarpacka
Łagodna, grzybowa zupa o maślanym smaku to danie wigilijne z Krzemiennej, niewielkiej miejscowości z okolic Brzozowa. Dzięki bulionowi z podduszonych na maśle warzyw i zabieleniu zupy śmietaną z odrobiną mąki ma ona wyjątkowo delikatny smak. Tradycyjni...
Trzeci talerz
Żur ze Zboisk – kuchnia podkarpacka
Żur ze Zboisk - kuchnia podkarpackaW północnej części Podkarpacia, na terenach dawnej Puszczy Sandomierskiej, gotuje się barszcz na zakwasie o delikatnym smaku, doprawiany jedynie solą i pieprzem. Im dalej na południe regionu, tym smak barszczu jest ba...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Zupy
Kwasówka z Drohobyczki – kuchnia podkarpacka
Kwasówka z Drohobyczki - kuchnia podkarpackaW Drohobyczce pod Przemyślem pierwszym obowiązkowym daniem wigilijnym jest kwasówka. Zupę tę przygotowuje się na wywarze z długo gotowanej kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Dla aromatu dodaje się do niej ...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Kapusta
,
Zupy
,
Kasza
Kwas wigilijny - kuchnia podkarpacka
Kwas wigilijny - kuchnia podkarpackaWe wsi Cygany, położonej na północy Podkarpacia, nieopodal Tarnobrzega, od wielu pokoleń kwas wigilijny stanowi obowiązkowe danie podawane podczas wieczerzy wigilijnej. Jest to zupa na wodzie z kiszonej kapusty i wyw...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Kapusta
,
Zupy
,
Kasza
Kwaśnica z Dynowa – kuchnia podkarpacka
Kwaśnica z Dynowa - kuchnia podkarpackaZupa z suszonych grzybów to w wielu podkarpackich domach pierwsze i obowiązkowe danie wigilijnej wieczerzy. Jest to postne danie, zwykle przygotowane z niewielkiej ilości składników. Wywar z ugotowanych grzybów za...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Zupy
Kwaśnica
nie mylić z kapuśniakiem;)Kwaśnica należy do zup czystych tak jak rosół czy barszcz czerwony, podaje się ją z ziemniakami i mięsem z gotowania wywaru, a najlepsza wychodzi na golonku lub ogonie wieprzowym.Polecam:)Składniki:1,5 l wody500g wieprzowiny (...
Mój dzień
Zupy
Kwaśnica
Składniki:300 g wędzonych żeberek200 g wędzonego boczku700 g kiszonej kapusty3 listki laurowe8 ziarenek pieprzu6 ziarenek ziela angielskiego1 duża cebula3 ziemniakiewent. marchewłyżeczka suszonego majerankusól i pieprzWykonanie:1. Żeberka umyć, p...
ATLAS SMAKÓW
Zupy
Kwaśnica góralska
Z kuchnią regionalną jest tak, że co dom, co gospodyni to każda ma swój patent na daną potrawę. Patent jedyny i słuszny. Na Podhalu jest podobnie. Co wieś to inny sposób podawania i przyrządzania. Niejednokrotnie kończyło się to dzikimi awanturami, a l...
LADY KITCHEN
Zupy
,
Kiszona kapusta
,
Kuchnia regionalna
,
Kwaśnica
,
Wędzone żeberka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone