Składniki:Składniki na biszkopt:9 jaj1 szklanka cukru kryształu1 cukier waniliowy1,5 szklanki mąki pszennej tortowej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki na masę:0,5 l śmietany kremówki 30%2 śmietany "Śnieżka"2 białe czekolady
200 g kokosu1 szklanka ajerkoniaku2-3 łyżeczki żelatynyDodatkowo:1 opakowanie herbatników spirytus do nasączenia ciastapłatki migdałowe i wiórki kokosowe - do ozdobyPrzygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier kryształ, cukier waniliowy oraz żółtka. Krótko mieszamy. Na koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i chwilkę ubijamy. Masę wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy w temp. 160-180 C przez ok. 30 minut (z termoobiegiem). Upieczone i zimne ciasto należy przekroić na pół.

Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Czekoladę roztapiamy. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem ze "Śnieżkami". Do ubitej śmietany cienkim strumieniem wlewamy roztopioną i schłodzoną czekoladę, płynną żelatynę, ajerkoniak oraz wiórki kokosowe.
Przed przełożeniem ciasta każdy blat kropimy delikatnie spirytusem.
Przełożenie:
biszkopt - 3/4 masy - biszkopt - reszta masy (2-3 łyżki zostawiamy na wierzch) - warstwa herbatników - reszta masy - dekoracja z płatków migdałowych i wiórków kokosowych