Jest już weekend i miałam trochę czasu więc postanowiłam upiec coś szybkiego i słodkiego. Nie miałam pomysłu, ale znalazłam go na stronie www.mojewypieki.com. Akurat znalazłam w szafce sporo wiórek kokosowych i mleko skondensowane, jednak niesłodzone. Zmodyfikowałam trochę przepis i wyszły pyszne kokosanki :)))
Składniki na ok. 40 kokosanek:
100 g mąki pszennej
500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
1,5 szklanki cukru
6 szklanek wiórek kokosowych
szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie sypkie składniki mieszam w dużej misce. Następnie dodaję mleko skondensowane i mieszam dokładnie aż powstanie gęste ciasto. Formuję z niego kulki i układam na blaszce z pergaminem. Piekę w temperaturze 180 stopni przez około 12-14 minut, aż się zarumienią.
Smacznego!!!