Cześć =) W ostatni weekend Kasztanowa Kuchnia bawiła na Kaszubach i nad morzem.
Odwiedziliśmy Dębki, Władysławowo, Jezioro Żarnowieckie, Zatokę Pucką i Gniewino.
Zatrzymaliśmy się w gospodarstwie agroturystycznym "Czuprynówka", prowadzonym przez naszych przyjaciół, którzy od wielu lat mieszkają w tym uroczym, leśnym zakątku.
Przez cztery dni cieszyliśmy się przepięknymi okolicznościami przyrody, ciszą, spokojem i dobrodziejstwami natury, które były na wyciągnięcie ręki.
Gospodarstwo "Czuprynówka" położone jest przy samym lesie, niedaleko jeziora, stadniny koni, przepięknej wieży widokowej i elektrowni wodnej Żarnowiec. To niecałe 30 km od Trójmiasta, 25 km od Lęborka i 15 km od Wejherowa.
Daleko od miejskiego zgiełku, ale za to w samym centrum przyrodniczego wszechświata, z widokiem na las i przepiękne pola zbożowe.
Czas wypoczynku to czas, który każdy powinien spędzić jedynie według własnych upodobań i marzeń. Każdy lubi co innego, jedni preferują aktywne spędzanie wakacji, inni wręcz przeciwnie.
W "Czuprynówce" odnaleźliśmy jedno i drugie, czyli: wycieczki piesze i rowerowe (do lasu, nad jezioro, do miasta), wieżę widokową w Gniewinie, grzybobranie, basen, grill, altankę, strzelnicę, kręgielnię, możliwość pomocy w pracach gospodarskich np. podczas jazdy traktorem, czy pomocy w pracach przy ogrodzie warzywnym z Gospodarzem - Panem Jurkiem.
Na szczególną uwagę zasługuje kuchnia Gospodyni - Pani Grażyny, która uraczyła nas wspaniałymi potrawami kuchni polskiej, które przedstawiamy poniżej.
W najbliższych dniach na blogu znajdzie się fotorelacja z naszych cudownych wakacji.
Zupa ogórkowa:
Żeberka:
Gulasz:
Tatar z pstrąga:
Śniadanie:
Maliny:
Faszerowane papryki:
Kotlety z kury podwórkowej z kluskami w sosie borowikowym:
Czereśnie:
Jajka od kury podwórkowej na twardo:
Szynka własnego wyrobu i salami:
Pomidory i ogórki z przydomowego ogrodu:
Twaróg domowej roboty:
Śniadanie:
Pieczone filety z piersi kurczaka:
Śledzie:
Śniadanie:
Pasta z wędzonego pstrąga i jajek:
Smacznego =)