Cześć =) Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, to wspaniały produkt firmy Krakowski Kredens, który po raz pierwszy kupiła Agnieszka w listopadzie, podczas Weekendu na Wyspie Młyńskiej. Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, mają smak domowych flaczków na dobrym rosole. Są drobno krojone i bardzo delikatne, a zupa ma smak bogatego wywaru mięsno-warzywnego. Jest to zupa jak z kuchni Wujenki Tekli ze Skotnik. Zachęcam wszystkich do zakupu flaczków galicyjskich w rosole wieprzowych, ponieważ naprawdę warto!
Flaczki zwykle robi się z podrobów, najczęściej z żołądków. Natomiast te, które pokażę , są nietypowe. Mam już na blogu flaczki drobiowe na rosole, takie klasyczne, z żołądków kurczaka czy indyka. Natomiast bazą do flaczków gęsich jest skóra z g...
Flaki są zupełnie jak golonka, albo się je kocha, albo nienawidzi. Jeśli się kocha, to za smak, jeśli nienawidzi, to głównie za zapach. Całe szczęście,...
Artykuł Flaki cielęce w rosole pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Ostatnio dania z podrobów wracają do łask i cieszą się sporym powodzeniem. Toteż kiedy trafiłam w pobliskim sklepie mięsnym na drobiowe żołądki, postanowiłam wypróbować, jak mi wyjdą w zupie. Bazą flaczków jest zawsze dobry rosół, ten zrobiłam na drobi...
Cześć =) Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, to wspaniały produkt firmy Krakowski Kredens, który po raz pierwszy Kasztanowa Kuchnia kupiła w listopadzie, podczas wakacji na Wyspie Młyńskiej.Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, mają smak domowych...
Cześć =) Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, to wspaniały produkt firmy Krakowski Kredens, który po raz pierwszykupiła Agnieszka w listopadzie, podczas Weekendu na Wyspie Młyńskiej.Flaczki galicyjskie w rosole wieprzowe, mają smak domowych fl...
Moje pierwsze ugotowane flaczki ze świeżych flaków (kupionych w całości, a nie już pokrojonych).Nie takie straszne gotowanie tej potrawy jak sobie myślałam. Flaczki topotrawa, którejnazwa wywodzi się z jednego z głównych składników: oczyszc...
Flaki mają chyba tyle zwolenników, co przeciwników. Ja do tej pory bałam się samodzielnie je przyrządzić, gdyż pamiętam smak babcinych flaków. Ostre flaki na rosole wołowym, jadłam je właściwie w Boże Narodzenie, które w dzieciństwie spęd...