Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Migdałówka
Ostoja Lasu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
170
Kategorie
76
Migdałówka
Składniki:
2 litry bulionu drobiowego
300g mięsa drobiowego (np.filet),
100g marchewki (może być mrożona mini)
100g blanszowanych migdałów bez skórki,
3 jajka kurze ugotowane na twardo,
3-5 ząbków czosnku polskiego,
sól, pieprz, świeża kolendra.
Przygotowanie:
Bulion/wywar drobiowy przygotować wg swojego sposobu,ale używając zawczasu mięso drobiowe, które później wykorzystamy jako składnik zupy. Przecedzić wywar, by mieć ok 2 litrów płynu, mięso odłożyć do wystygnięcia, by było łatwiej pokroić je w kawałki. Odlewamy sobie szklankę bulionu, w której zmiksujemy migdały i żółtka z ugotowanych wcześniej jajek. Do bulionu wyciskamy czosnek i dodajemy mrożone mini marcheweczki. Gotujemy ok 10 min. Dolewamy zmiksowane migdały i kawałki kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania oraz dodajemy pokrojone białko. Chwilę gotujemy. Gotową zupę, przelaną na talerz posypujemy świeżą kolendrą.
Smacznego!
Ostoja Lasu
11 sty 15
Zupa
zupa
14 przepisów
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha