Dzisiaj deser dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią proste rozwiązania. Z bananem, pokruszonymi herbatnikami, kremem z serka mascarpone i kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu i jest bardzo smaczny. Banan i kajmak świetnie do sie...
Dzisiaj coś dla leniwych i zabieganych. Szybki chlebek na bazie sody oczyszczonej, który nie wymaga wyrastania. Upiekłam go na zwór chlebka cukiniowego, który przygotowuje latem. Tym razem jednak zamiast tartej cukinii wykorzystałam tarte buraki. Dla c...
RATATUJ Ratatouille RATATUJ Ratatouille Składniki: 2 cukinie (u mnie zielona i żółta) 2 małe bakłażany lub jeden większy 2 duże pomidory 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju z ryżu o smaku czosnku SoRiso Sos 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki ol...
Święta tuż, tuż a Ty nadal w lesie z przygotowaniami? A pamiętasz o dekoracjach? Ich nie można pominąć Kwiaty na stole są najpiękniejszą jego ozdobą. Dodają świeżości i wdzięku dla całej aranżacji. W Wielkanoc również ich nie może zabraknąć, dlatego p...
Ratatuj, oryginalna nazwa Ratatouille. Danie to pochodzi z Prowansji, dlatego też zioła prowansalskie to absolutnie konieczna przyprawa do dodania. Podstawą są tu młode warzywa, ...
Post Ratatuj pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Co...