Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
jadłonomia · roślinne przepisy
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
266
Kategorie
21
Mielone kalafiorowe
Kotlety mielone to najgorsze wspomnienie mojego dzieciństwa. Chowane w przedszkolnym worku na kapcie, ugniatane w kieszeni sukienki na niedzielnym obiedzie u []
jadłonomia · roślinne przepisy
Migdałowa nutella
Przepis na domową nutellę pojawił się na blogu cztery lata temu. Od tamtego czasu sporo się zmieniło – blog trzy []
jadłonomia · roślinne przepisy
Sałatka z bobu i truskawek
Mój tato mówi, że najlepiej smakuje ugotowany w wodzie z solą. Reszta rodziny upiera się, że najsmaczniejszy jest podsmażony z koperkiem, []
jadłonomia · roślinne przepisy
Chłodnik kokosowy
Panie i Panowie, żar leje się z nieba! A najlepszym remedium na upały są chłodniki, o czym wiedzą doskonale mieszkańcy []
jadłonomia · roślinne przepisy
Chłodnik z awokado i ogórka
Chciałam we wstępie do tego przepisu napisać wam o tym, jak wiele chłodników można przygotować na bazie awokado. Że wystarczy []
jadłonomia · roślinne przepisy
Leczo z młodej kapusty
W wegetariańskim leczo lądują różne warzywa – pieczarki, bakłażany, pory a nawet dynie. Jednak w czerwcu moją ulubioną wersją jest []
jadłonomia · roślinne przepisy
Surówka z młodej kapusty i awokado
Chociaż młodą kapustę można przygotować na nieskończoną ilość sposobów, to nie wiedzieć czemu wciąż niezwykle często ląduje w majonezowych surówkach. A znacznie []
jadłonomia · roślinne przepisy
Kwiaty cukinii w piwnym cieście
Wszyscy na pewno znają cukinię. Dostępna przez cały rok na sklepowych półkach, najczęściej zielona, czasem żółta, a czasami do tego []
jadłonomia · roślinne przepisy
Penne z bakłażanem
Na Sycylii bakłażan to prawdziwa świętość. Jest uwielbiany, podziwiany oraz przygotowywany na setki sposobów. Dlatego niedawno pojechałam na włoską wyspę, aby poznać jeszcze []
jadłonomia · roślinne przepisy
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
Chrupiące tofu, soczyste warzywne szaszłyki, długo marynowane boczniaki oraz wszechobecny keczup i musztarda. Zapach przypalonego chleba w powietrzu, chłodne puszki []
jadłonomia · roślinne przepisy
Szparagi w sosie jabłkowym
Wszystkie klasyczne sosy do szparagów są wyjątkowo tłuste i niewegańskie. Dużo śmietany, parę żółtek, mnóstwo masła, a czasem jakby tego było mało []
jadłonomia · roślinne przepisy
Krem z zielonych szparagów i cukinii
Był już krem z białych szparagów z kokosowym bekonem oraz krem na wywarze ze szparagowych obierek, więc teraz w końcu []
jadłonomia · roślinne przepisy
Uszka ze szpragami
Orecchiette to typ makaronu pochodzący z Apulii w południowych Włoszech. Jego nazwa dosłownie oznacza uszka i pochodzi oczywiście od kształtu – malutkie, spłaszczone []
jadłonomia · roślinne przepisy
Kokosowa owsianka z rabarbarem
Uwaga, zaczęło się! Wraz z początkiem maja na straganach zjawiły się kwaśne łodygi rabarbaru, a razem z nimi na blogu []
jadłonomia · roślinne przepisy
Szparagi w cytrynowej cukinii
Długie, chrupiące pędy szparagów aż proszą się, żeby w coś je owinąć. Dlatego często niepotrzebnie lądują w plastrze świeżej szynki lub []
jadłonomia · roślinne przepisy
Idealne bezglutenowe naleśniki
Czary, mary, hokus, pokus! Naleśniki bez mąki pszennej i bez skomplikowanych mieszanek mąk bezglutenowych. Bez jajek i bez mleka. Bez []
jadłonomia · roślinne przepisy
←
Poprzednia
7
8
9
10
11
Następna
→