Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
jadłonomia · roślinne przepisy
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
266
Kategorie
21
Krem szparagowy z kokosowym bekonem
Nareszcie wróciły. Jak co roku z początkiem maja na straganach pojawiły się polskie szparagi i znowu można rozprawiać nad tym kto []
jadłonomia · roślinne przepisy
Sałatka ziemniaczana z jabłkiem
Kiedy jako nastolatka zostałam wegetarianką bardzo szybko zorientowałam się, że najlepszym jedzeniem jakie mogę przynieść na piknik lub grilla jest []
jadłonomia · roślinne przepisy
Winne boczniaki
Przy kuchennym stole siedzi moja przyjaciółka i czeka, aż zgrilluję dla niej pierwsze boczniaki w winnej marynacie. Kiedy są gotowe []
jadłonomia · roślinne przepisy
Musztardowe tofu
Co ci wszyscy wegetarianie oraz weganie robią na piknikach i czy w ogóle mogą wrzucić coś na ruszt? Możliwości jest naprawdę sporo []
jadłonomia · roślinne przepisy
Domowe, smakowe musztardy
Musztarda to nieodłączny składnik grillowania. Francuska z chrupiącymi ziarnami, elegancka i ostra jak brzytwa dijon, najtańsza stołowa albo moja ukochaną kremžska hořčice. Dlatego z []
jadłonomia · roślinne przepisy
Grillowane awokado
Już za tydzień majówka, czyli ogólnopolskie święto grillowania. Z tej okazji od dzisiaj aż do rozpoczęcia długiego weekendu codziennie będę dzielić []
jadłonomia · roślinne przepisy
Kokosowy bekon
Już wiem, jakie będą komentarze! Bekon jest przecież ze świni, po co udawać, dlaczego taka nazwa i w ogóle czemu []
jadłonomia · roślinne przepisy
Chrupiąca rzymska sałata
Podobno istnieją osoby, które wyjątkowo wzbraniają się przed warzywami. Nie cierpię sałatek, za nic nie tkną surówki, a bukiet jarzyn []
jadłonomia · roślinne przepisy
Pasta z groszku i szczawiu
Istnieją połączenia smaków, których wszyscy próbowali już tyle razy, że stały się wręcz niestrawnie nudne. Krem z marchewki z imbirem, buraczane carpaccio z []
jadłonomia · roślinne przepisy
Wielkanocna babka pomarańczowa
Od wieków królową wszystkich drożdżowych babek jest słynna panettone wysoka baba w kształcie kopuły serwowana we Włoszech na Boże Narodzenie i Nowy Rok. Odświętna i dystyngowana; []
jadłonomia · roślinne przepisy
Pasztet z recyklingu
W wegańskiej kuchni nic nie może się marnować – a już na pewno nie garnek pełen miękkich, słodkich warzyw z []
jadłonomia · roślinne przepisy
Żurek z pieczonym jabłkiem
Kilka dni temu zamieniłam się w prawdziwą żurkową koneserkę: przygotowałam kilka różnych żurków, a każdy podałam z innymi dodatkami. Potem po kolei, cierpliwie []
jadłonomia · roślinne przepisy
Zapiekanka kijowska
Impreza u znajomych, godzina bardzo późna, jedzenie prawie się skończyło, za to wciąż na stołach piętrzy się mnóstwo różnych butelek. []
jadłonomia · roślinne przepisy
Wegański sos tatarski
Gdybym miała napisać poemat o jakimś sosie bez wahania wybrałabym sos tatarski. Od dziecka pałałam do niego wielkim uczuciem i []
jadłonomia · roślinne przepisy
Bezglutenowy mazurek
Gdy w zeszłym roku podzieliłam się z wami dwoma przepisami na wegańskie mazurki skrzynka o mało nie pękła w szwach. Jeszcze []
jadłonomia · roślinne przepisy
Wegański blok czekoladowy
Towarzysze i towarzyszki, czy pamiętacie jeszcze blok czekoladowy? Na pewno ci z was, którzy urodzili się w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej []
jadłonomia · roślinne przepisy
←
Poprzednia
8
9
10
11
12
Następna
→