Na dużej i głębokiej! patelni rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę. Po około 5 minutach dodać pokrojoną w niedużą kostkę wołowinę, smażyć 5 minut, po czym oprószyć słodka papryką. Kiedy mięso się obsmaży, dodać pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę, posypać czosnkiem.
Smażyć kolejne 3 minuty, dodać liść laurowy, ziele angielskie i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Mięso zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy. Dusić przez 60-90 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gulasz podałam z ubitymi ziemniakami z dodatkiem masła. Smacznego!
Przepyszny gulasz wieprzowy z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz bę...
Oto najlepsza metoda na odchudzanie, działa zawsze i na każdego, zobacz ją Oto najlepszy na świecie gulasz wołowy z warzywami. To bardzo dobre i szybkie danie, które można jeść w czasie odchudzania. Ma mało kalorii, dużo składników odżywczych...
Przepyszne, jednogarnkowe danie w postaci gulaszu wołowego, którego sekretnymi składnikami nadającymi niesamowitego aromatu i wyjątkowości tej potrawie są suszone grzyby oraz suszona śliwka.Ta prosta, rozgrzewająca i sycąca potrawa, będzie idealna zaró...
Jednogarnkowa i bardzo treściwa propozycja, idealna do kaszy gryczanej, jęczmiennej czy pęczaku- z mięciutką wołowiną, ziemniakami i królową jesieni- dynią- w roli głównej.4 porcje:* wołowina- 400 g (użyłam ligawy)* ziemniaki- 2 duże (około 500 g)* dyn...
Gulasz to potrawa łatwa do wykonania, a mimo tego bardzo smaczna i rozgrzewająca. Oto przepis na gulasz wołowy z dodatkiem wina i grzybów. Czas przygotowania: 80 minut Składniki (na 4-5 osób) 0,5 kg wołowiny 1/2 litra wina czerwonego wytrawnego 30 dkg ...
Uwielbiam gulasz, wołowy jest czasochłonny, jednak jest tego wart. Wyrazisty, pełny smak, mięciutkie mięsko, do tego kasza gryczana lub ziemniaki, buraczki i obiad jak marzenie (przynajmniej dla mnie ;). Zapraszam na przepis :).
Mięso pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę i czosnek, podsmażać jeszcze chwilkę. Wlać ok. szklanki wody, wrzucić pieczarki pokrojone w paski, paprykę i ogórki - w kostkę, wsypać ...