Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.
Składniki
1 kg żeberek wieprzowych1 łyżka kopru włoskiego1 łyżka soli morskiej1 łyżeczka mielonej papryki1 łyżeczka kolorowego pieprzu2 ząbki czosnku1 łyżka miodu spadziowego2 łyżki sosu sojowego50 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie
Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze.
Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu.
Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy.
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.
Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając.