Z przyjemnością wracam myślami do ciasta wykonanego przez mojego mężczyznę było to rewelacyjne, puszyste i lekko wilgotne ciasto pomarańczowe z mąki żytniej razowej. Wyjątkowo aromatyczne i niezwykle proste w wykonaniu, dla prawdziwych smakoszy....
Wpis pochodzi z mgotuje.pl
Kuleczki winogronowe zserem pleśniowym ipistacjami todoskonała przystawka nawszelkiego rodzaju imprezy. Wsam raz najeden kęs. Jeżeli nieprzepadacie zaserem pleśniowym możecie za...
Sałatka z serii co masz, to wrzuć i ile masz, tyle wrzuć. Prezentowałam ją w jesienny numerze KOTŁA, w którym rządziły m.in. winogrona. W magazynie znajdziecie też przepisy na winogronowe przystawki, kurczaka w winogronach,&...
Zainspirowana przepisem Pyzy na Tartę śliwkową z cynamonem (patrz tutaj) postanowiłam zrobić swoją wersję z mąki razowej i otrębów. Dodatkowo do śliwek dołączyłam jeszcze figi. Wyszło smakowicie :)Tarta śliwkowo-figowa z mąki razowej i otrębówSkładniki...
Gdy chłód wdziera się wszystkim szparami do domu to od środka grzeje się nie tylko gorącą herbatą, Lekką ręką wtedy do domowych wypieków dosypuję mąk pełnoziarnistych i cukier zamieniam na miód. Robię to jakby bez zastanowienia, po prostu chęci przesta...
Razowe jagodzianki- idealne na śniadanie lub na wynos- do szkoły lub pracy. Zrobione w zdrowszej wersji bo z użyciem mąki pszennej razowej. Mam nadzieję, że będą Wam również smakowały. Składniki na 14 jagodzianek: 500 g mąki pszennej chl...
TOSKAŃSKIE CIASTO WINOGRONOWESynuś nie miał problemów z brzuszkiem. Niestety nasza Nusia ma. Próbując wyeliminować przyczynę, zaczęłam od diety. Po kolei różne produkty. Miedzy innymi był również tydzień bez nabiału. Ale zapotrzebowanie na węglowodany ...
Za oknem czuć zimę. Ochłodziło się, temperatura spadła poniżej 10 stopni w dzień. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe i powróci nasza piękna polska złota jesień. A dni są już coraz krótsze i jeszcze ta jutrzejsza zmiana czasu. Ale za to c...