Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Gotuj z Kasią
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
164
Kategorie
255
Pasztet marchewkowy
Pasztet marchewkowy jest wilgotny i dosyć delikatny. To zupełne przeciwieństwo większości sklepowych pasztetów zbitych i suchych. Dzięki dodatkowi kminu rzymskiego ma wyrazisty smak, co dodatkowo podkręca szynka długodojrzewająca, w którą jest ...
Gotuj z Kasią
Do kanapki
,
Mięso
,
Marchewka
,
Szynka
,
Kasza
,
Pestki dyni
Zupa marchewkowa
Kilka dni temu premierę miał ósmy już numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ. Jednym z jego głównych bohaterów jest marchewka. Pomysłów na nią mieliśmy sporo, dlatego w magazynie znajdziecie przepisy na sałatki, surówki, pastę marchewkową,...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Czosnek
,
Wegetariańskie
,
Cebula
,
Zupy
,
Marchewka
,
Kmin rzymski
Ósmy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Listopad rozpoczęliśmy świeżutkim numerem dwumiesięcznika KOCIOŁ. Chcecie wiedzieć jak zrobić taki? Oto przepis: Składniki: 22 najlepszych blogerów kulinarnych z Dolnego Śląska 2 osoby silnego wsparcia 54 marchewki dużo ...
Gotuj z Kasią
Okołokulinarne tematy
,
Kocioł
,
Magazyn
Zupa z pieczonych warzyw
Krem z pieczonych, jesiennych warzyw to jedna z najprostszych i najpyszniejszych zup, jakie można sobie wyobrazić. Cała filozofia polega na tym aby wrzucić je do piekarnika, a następnie zmiksować blenderem na gładko. Sekretem są tu Artyk...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Czosnek
,
Wegetariańskie
,
Cebula
,
Zupy
,
Marchewka
,
Ser
,
Dynia
,
Pomidory
,
Papryka
,
Rozmaryn
,
Rukola
,
Cukinia
Schab w syropie malinowym
Schab w syropie malinowym to pomysł mojego Męża na wykorzystanie syropu z Doliny Baryczy. O tym produkcie tradycyjnym możecie poczytać na 102 stronie siódmego numeru KOTŁA. Znajdziecie tam też kilka pomysłów na jego wykorzystanie. Artyku...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Bez nabiału
,
Mięso
,
Schab
,
Syrop malinowy
Sposób na wampira z
Sposób na wampira to zupa, którą zwolennicy czosnku będą zachwyceni. Jest kremowa i lekko słodkawa, a charakteru nadają jej pikantne ptysie. Przepis dostałam od Pani Soni, która startowała z nią na Dolnośląskim Festiwalu Zupy w Artykuł S...
Gotuj z Kasią
Czosnek
,
Wegetariańskie
,
Zupy
,
Kuchnia dolnośląska
,
Kremówka
,
Gościnnie
,
Serek topiony
Różowa rolada
15 października to Europejski Dzień Walki z Rakiem Piersi. Uważasz, że Ciebie to nie dotyczy, ponieważ badasz się regularnie? Świetnie! A co z Twoją mamą, siostrą, przyjaciółką? Jeżeli nie jesteś pewna, podeślij im ten Artykuł Różowa rol...
Gotuj z Kasią
Wypieki i desery
,
Wypieki
,
Ciasta
,
Walentynki
Tort arbuzowy
Tort arbuzowy to jeden z najzdrowszych tortów, jakie można sobie wyobrazić. Idealny dla tych, którzy w kuchni nie czują się zbyt pewnie, ponieważ do jego przygotowania nie potrzeba nawet piekarnika. Wystarczy wyciąć arbuza, posmarować Ar...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Desery bez pieczenia
,
Kremówka
,
Arbuz
Numer specjalny KOTŁA – Torty
400 dni po premierze pierwszego numeru Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ zapraszam na specjalne, urodzinowe wydanie TORTY. W środku znajdziecie 13 ciast na 4 pory roku. Z okazji jubileuszu każdy tort prezentowany jest przez autorkę. Ab...
Gotuj z Kasią
Okołokulinarne tematy
,
Kocioł
,
Magazyn
Galette z brzoskwiniami i śliwkami
Galette to jedno z moich niedawnych odkryć. Rustykalna tarta pieczona bez foremki jest krucha, chrupiąca i wypełniona podpieczonymi owocami. Po upieczeniu pierwszej (z malinami i borówkami) następnego dnia już szykowałam kolejną galette, a właściwie ga...
Gotuj z Kasią
Wypieki
,
Ciasta
,
Migdały
,
śliwki
,
Brzoskwinie
Najlepsze leczo
Pora na leczo jest zawsze dobra, jednak zdecydowanie najlepiej smakuje ono na początku jesieni, kiedy do przygotowania możemy użyć świeżych, Artykuł Najlepsze leczo pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Bez nabiału
,
Czosnek
,
Cebula
,
Mięso
,
Chili
,
Kiełbasa
,
Papryka
,
Pieczarki
,
Pomidor
Podstawowy sos grzybowy
W końcu są! Grzyby. Maślaki, podgrzybki, kanie. Ja sezon rozpoczęłam z przytupem, bo od borowika ceglastoporego. Wykorzystałam go bardzo klasycznie do Artykuł Podstawowy sos grzybowy pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Wegetariańskie
,
Grzyby
,
Borowik ceglastopory
Marmolada śliwkowa
Marmolada śliwkowa z kardamonową nutą powstała u mnie z bardzo dojrzałych owoców. Miałam 8 dużych śliwek i zero ochoty na Artykuł Marmolada śliwkowa pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Bez nabiału
,
Do kanapki
,
Przetwory
,
śliwki
,
Kardamon
Galette z malinami i borówkami
Galette to rustykalna tarta, pieczona bez użycia formy. Składa się z kruchego, cudownie chrupiącego ciasta, w które zawinięte są owoce. O Artykuł Galette z malinami i borówkami pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Wypieki
,
Ciasta
,
Maliny
,
Borówki amerykańskie
Deser z syropem malinowym
Deser z syropem malinowym jest cudowny w swojej prostocie. To pokruszone biszkopty, malinowa bita śmietana i świeże owoce. Tyle Deser Artykuł Deser z syropem malinowym pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Dla dzieci
,
Desery bez pieczenia
,
Kremówka
,
Maliny
,
Syrop malinowy
,
Biszkopty
Tarta z jeżynami – bez pieczenia
Bardzo prosta w przygotowaniu tarta z jeżynami, która nie wymaga pieczenia. Spód wykonany jest z pełnoziarnistych herbatników, na nich mamy Artykuł Tarta z jeżynami bez pieczenia pochodzi z serwisu Gotuj z Kasią.
Gotuj z Kasią
Desery bez pieczenia
,
Kremówka
,
Ciasta
,
Czekolada
,
Herbatniki
,
Jeżyny
←
Poprzednia
8
9
10
11
Następna
→