Składniki- gotowe ciasto francuskie
- cienkie parówki 6 szt.
- garść startego sera żółtego
- ketchup
- przyprawa do pizzy lub do kebaba
Sposób wykonania
Ciasto francuskie rozwijam, smaruję ketchupem (może być wymieszany z ziołami). Parówki układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta. Całość posypuję startym, żółtym serem.
Ciasto wraz z parówkami zawijam do środka z dwóch boków- przypomina to złożony zwój papieru, papirusu...
Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( twarde lepiej się kroi). Następnie kroję mój "zwój" na ok. 1,5 cm. paseczki.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem. Na końcu posypuję przyprawą.
Piekę około 20minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
SMACZNEGO!!!