Zainspirowana Smakami Francji, postanowiłam wykonać przepis z gazetki Biedronka. Trochę go zmodyfikowałam. 
Oglądaliście już filmik? Poza ślimakami idealnie pokazuje to potrawy serwowane w rejonie Francji, gdzie mieszkam. 
https://www.youtube.com/watch?v=GZ56VNh416wSkładniki:- 0,5kg wołowiny
 - 1 cebula
 - 3 marchewki
 - 1 puszka pomidorów
 - 200ml bulionu
 - 1- 2 ząbki czosnku
 - kilka gałązek świeżego tymianku
 - przyprawy: sól, pieprz
 
Przygotowanie
Mięso smażę na oliwie. Przyprawiam solą i pieprzem. Gdy będzie lekko rumiane, dodaje cebulę pokrojoną w piórka i smażę jeszcze 10 minut. Następnie dodaje pomidory, bulion, czosnek, sól, pieprz oraz tymianek. Marchewkę obieram, kroję w plasterki i dodaje do gulaszu. Duszę na małym ogniu przez około 40- 50minut, aż mięsko będzie miękkie.